Újabb pofont kapott a nyelvoktatási piac: durván megemelkedtek a nyelvvizsgák árai

Pénzcentrum2023. január 9. 09:46

Az utóbbi években sok pofont kaptak a nyelviskolák és nyelvvizsgaközpontok: a kata módosítása, a nyelvvizsga-amnesztiák és az elszálló energiaárak sarokba szorították a nyelvoktatási piacot. Ezért sokan kénytelenek voltak árat emelni az új évben.

Az ELTE Origo Nyelvi Centrum július végén emelte 35 ezer forintról 40 500 forintra a B2-es, komplex nyelvvizsga díját, ezt novemberben újabb, 4500 forintos díjemelés követte, vagyis a teljes nyelvvizsgáért 45 ezer forintot kell fizetni. Nem csak a komplex, de a külön-külön letett írásbeli és szóbeli vizsgák árai is emelkedetek - számol be az Eduline.

Az utóbbi években sok pofont kaptak a nyelviskolák és nyelvvizsgaközpontok: 2020-ban a járvány miatt hónapokra szinte teljesen leállt a nyelvvizsgáztatás és a személyes nyelvoktatás, majd a kormány nyelvvizsga-amnesztiáról döntött, ezzel ismét több nyelvi központ vitorlájából kifogva a szelet. 2022 nyarán korábbi formájában megszűnt a kata, ami szintén érzékenyen érintette a nyelvoktatással és a vizsgáztatással foglalkozó cégeket.

Címkék:
kata, nyelvvizsga, nyelvtanfolyam, nyelvtanulás, nyelviskola, nyelvtudás, nyelv,