Kifakadt tanárszakszervezet: nem az oktatáson kellene spórolni!

Pénzcentrum2022. november 21. 18:32

Valaminek történnie, változnia kell az oktatásban, mert a jelenlegi helyzet tarthatatlan, a kormánynak pedig a közoktatással kapcsolatban „nagyon súlyos felelőssége van” - borult ki az RTL Reggeli című műsorában Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke 

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elfogadhatatlannak tarja, hogy az EU-s pénzekhez kötik a pedagógusbérek rendezését, hiszen az oktatás a kormány alapvető feladata, és a diákoknak alapvető joguk, hogy minőségi oktatást kapjanak.

A szakszervezeti vezető elmondta, hogy továbbra is 16 ezer pedagógus hiányzik a rendszerből, ez pedig lehetetlenné teszi a minőségi oktatást. A szakképzési rendszerekben – az elszálló rezsiárak miatt – bevezetett 30-35 perces órák szerinte szintén tarthatatlanok.

Nem az oktatáson kellene spórolni

– jelentette ki Szabó Zsuzsa, hozzátéve, hogy épp ezért, amíg nem rendeződik a közoktatás helyzete, további megmozdulásokra készülnek, november 26-ára pedig ismét tömegtüntetést szerveznek Budapesten.

Címkék:
oktatás, rtl klub, pedagógus, tüntetés, rtl, pedagógusok, pedagógus béremelés, pedagógus életpálya modell, diáktüntetés,