Már az iskolák is bezárnak a rezsi miatt: ezeknek a diákoknak másik településre kell utazni

Pénzcentrum2022. október 12. 21:32

A fűtési szezon végéig a szomszéd településre kell iskolába járnia húsz alsós diáknak Nógrádkövesden. A fenntartó szerint az energiaköltségeken spórolnának így. A nógrádkövesdi polgármester azt mondta, mindent tudtak volna biztosítani az alsósoknak helyben, és még pénzt sem kértek volna a fűtésért a fenntartótól, de nem kaptak választ. A szülők féltik a gyerekeket az utazástól, és attól tartanak, végleg bezár náluk az iskol – számolt be az RTL.

Hétfőtől a Berceli Széchenyi István Általános Iskolába kell járnia a szomszédos nógrádkövesdi tagiskola 20 alsós diákjának, előreláthatólag a fűtési szezon végéig. A fenntartó döntéséről – amit az energiaköltségek növekedésével indokoltak – az intézményvezető pénteken küldött levelet a szülőknek.

A szülők azonban nem akarják, hogy a gyerekeik másik településre járjanak iskolába, ezért tiltakoznak a döntés ellen. A nógrádkövesdi polgármester azt mondta, hónapok óta azon vannak, hogy mindent biztosítsanak a diákok megfelelő oktatásához, augusztus közepe óta minden segítséget igyekeztek megadni anyagilag és munkaerőt tekintve egyaránt. 

 

Címkék:
fűtés, gáz, rezsi, áram, rezsicsökkentés, polgármester, diákok, szezon, szülők, rezsiemelés, energiakrízis,