Költséges lesz idén az a sok különóra: zsebbenyúlós ősz vár a magyar szülőkre

Pénzcentrum2022. szeptember 7. 08:15

Ma már szinte minden gyermek jár valamilyen különórára, legyen az zene, tánc, sport, vagy idegen nyelv. Ezekre viszont külön be kell iratkozni és részvételi díjat fizetni. Tavaly havonta 5-15 ezer forinttal volt érdemes számolni a különóra jellegétől függően – de hatalmas eltérések lehetnek például a vidéki, illetve fővárosi helyszínek között - írja a HelloVidék.  Mennyibe kerül most vidéken egy matek- vagy angol-korrepetálás, vagy az érettségire való felkészítés? Hogyan bírnak lépést tartani az inflációval a magánórákat vállaló pedagógusok?

Némely különóráért havonta, másokért alkalmanként vagy félévente kell fizetni. Illetve természetesen az is sokat nyom a latban, hogy a gyermek magántanárhoz jár egyénileg, vagy valamilyen csoportos foglalkozásra. Ezen felül külön költségei lesznek a felszerelésnek (hangszer, edzőruha, tankönyv), illetve az intézmények szervezhetnek olyan táborokat, kirándulásokat, esetleg versenyeket, amelyen gyermekünknek részt kell vennie.

A lap szerint tantárgytól függetlenül országosan minimum 3.500 Ft-ba kerül óránként, míg a maximum költségünk 8.000 Ft-ra is rúghat. Az átlagos díjazása egy magántanárnak hazánkban 4.000 Ft óránként. A tanóra hossza átlagosan 50 perc, a létszám pedig 1-től egészen 7-10 személyig is terjedhet.

A teljes cikk a különórák, szakkörök, magántanárok árának emelkedésétől a HelloVidék oldalán olvasható.

Címkék:
gyerek, iskola, oktatás, tanár, drágulás, infláció, szülő, óradíj, magántanár, tanóra, különóra,