Brutális áremelés jön itt is: erre minden magyar családnak fel kell készülni, durva iskolakezdés lesz

Pénzcentrum2022. augusztus 19. 16:45

A gazdasági környezet és az infláció miatt szeptembertől 30 százalék körüli áremelkedés várható a közétkeztetésben – számolt be róla az RTL.

Még a koronavírus-járvány sem állította olyan komoly kihívás elé a közétkeztetési szektort, mint a mostani inflációs helyzet. Az üzemi konyhákat az élelmiszer-, a rezsi- és az üzemanyag-drágulás is extrém módon megterheli. Az előző tanévben egy iskolai ebéd térítési díja 280-300 forint közötti összegtől 1100 forintig terjedő összegben meghatározható volt – mondta Zoltai Anna a KÖZSZÖV (Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége) elnöke, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy ebben az összegben csupán a nyersanyagár van benne. Tavasz óta folyamatosan nőnek a bér-, a rezsi- és a nyersanyagköltségek, ezért a szakemberek szerint legalább 30 százalékkal fog drágulni szeptembertől a közétkeztetés.

Te mennyit szánsz az iskolakezdésre?

A nyári szünet közepén tartunk, sokan azonban már most készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címkék:
rezsi, iskola, menza, iskolakezdési támogatás, drágulás, infláció, iskolakezdés, gyermekétkeztetés, pedagógushiány,