Aggasztó adatok: nagyon kevesen jelentkeztek pedagógusnak Magyarországon

Pénzcentrum2022. július 29. 19:20

Már korábban kiderült, hogy biológia- és fizikatanári szakra összesen 22-en jelentkeztek, ez már a kormány szerint sem elégséges létszám.

Hat egyetemen sem indulnak el a korábban meghirdetett biológia- és fizikatanári osztatlan képzések – szánolt be róla az RTL Híradó. Korábban már kiderült, hogy az egész országban összesen 22-en jelentkeztek fizkatanárnak az egyetemeken. A baj pedig az, hogy ha valaki el is végzi ezeket a szakokat, és tanári képesítést szerez, egyáltalán nem biztos, hogy a szakmában marad, inkább jobban fizető állást fog keresni - állítja a szakszervezet.

"Ezek viszonylag nehezen elvégezhető szakok, ahol elég nagy szokott lenni a lemorzsolódás" - mondta a Híradónak Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja.  "Ráadásul ha végeznek, sokkal jobban fizető állásokat találhatnak a végzett tanárok." A Híradó próbaképpen megnézett egy közigazgatási állásportált, itt pedig rengeteg betöltetlen tanári állást találtak - és a legtöbben persze fizika, valamint biológia-szakos tanárokat keresnek.

Címkék:
oktatás, álláskeresés, állásinterjú, felsőoktatás, tanár, tanárok, lemorzsolódás, tanárhiány, híradó, pdsz,