BME: ismét nőttek az átlagpontszámok, 4776 elsőéves kezdhet szeptemberben

Pénzcentrum2022. július 21. 20:44

Közel 4800 új hallgató kezdheti meg tanulmányait idén szeptembertől a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME). A ponthatárnál a kiválóságot jobban jelző adat a magas átlagpontszám és vele együtt a felvettek magas száma. Az elmúlt években követett stratégiát folytatva idén is magas felvételi pontszámokat állapított meg a BME: az alapképzésekre felvett állami ösztöndíjas hallgatók átlagpontszáma 425 pont.

Idén szeptemberben 4776 elsőéves hallgató veszi birtokba a Műegyetem előadótermeit, ami az előző évhez képest 1%-os növekedést jelent, az alapképzési és osztatlan szakokon a növekedés több mint 4% - közölték.

A BME kiválóságának jó indikátora, hogy az intézmény alapképzéseire felvételt nyert jelentkezők létszáma és átlagpontszáma is magas maradt, sőt a tavalyihoz képest mindkettő nőtt: az állami ösztöndíjas képzési formában az átlagpontszám kiemelkedően magas, 425 pont és az önköltséges formában felvettekkel együtt is meghaladja a 422 pontot.

Mesterképzésben mintegy 900 fő kezdheti meg ősszel tanulmányait, illetve további több mint ezer fő nyert felvételt idén januárban a BME mesterszakjainak valamelyikére. A BME idén első alkalommal meghirdetett szakjaira, az angol nyelvű építményinformatika mérnöki és az űrmérnök mesterszakokra jelentős érdeklődés volt és mindkét szakon a tervek szerint kezdődik az oktatás szeptemberben.

A BME felhívja a jelentkezők figyelmét, hogy a mostani pótfelvételi eljárásban alapképzési szakjainak nagy részén állami ösztöndíjas helyeket is meghirdet.

Címkék:
egyetem, oktatás, ösztöndíj, felvételi, ponthatár, szeptember, felvételi ponthatárok, bme, állami, ponthatárok, jelentkezők,