Országszerte sztrájkolnak a pedagógusok: Budapesten tüntetések is lesznek

Pénzcentrum2022. március 16. 09:27

Határozatlan idejű sztrájk kezdődött meg ma reggel 8-kor, amit a két legnagyobb pedagógus-szakszervezet szerevezett meg annak ellenére, hogy a február elején megjelent sztrájkrendelet megnehezítette a dolgukat. Várhatóan több száz iskolát érint a sztrájk és országszerte tüntetések is várhatóak.

Határozatlan idejű sztrájkot hirdetett mától a két legnagyobb pedagógus-szakszervezet, emlékeztetett a hvg.hu. A sztrájkot annak ellenére kezdték megszervezni, hogy február elején megszületett az a sztrájkrendelet, ami szinte teljesen lehetetlenné tette az esemény megszervezését. Így csak kreatívan, a jogszabály által meghagyott kiskapuk segítségével lehetséges a mai napi sztrájk.

Nem csak sztrájkra számíthatunk a mai nap folyamán, hiszen több tüntetés is lesz: reggel 10-től a Kossuth téri Tisza István szobor előtt tüntetnek majd diákok és tanárszakos hallgatók, míg délután fél négytől az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt a pedagógushallgatók fognak tüntetni. A sztrájknak és a tüntetéseknek egyaránt azt a célja, hogy növekedjen a pedagógusbér és csökkentsék a munkaterheket.

Címkék:
sztrájk, pedagógus, szakszervezet, pedagógustüntetés, szakszervezetek, tanársztrájk, sztrájktörvény,