Emmi: tényleg szünetre küldhetik az osztályt, ha kevés gyerek megy be

hvg.hu2021. április 19. 09:14

Április 19-től ismét jelenléti oktatás van az alsó tagozatokon, de ha egy osztályban nem jelenik meg megfelelő számú diák, akkor az iskola rendkívüli szünetet rendelhet el.

A kormány döntése alapján az általános iskola 1-4. évfolyamai április 19-től jelenléti munkarendben működnek. Ennek értelmében meg kell szervezni a tantermi oktatást a tanulóknak, a létszámtól függetlenül, hátrány senkit nem érhet, aki a jelenléti oktatást igényli. 

Azonban ha egy osztályban nem jelenik meg megfelelő számú diák a hétfői újranyitáskor, akkor rendkívüli szünetet rendelhetnek el, és később, akár a tanév rendes végét követően pótolnák be az elmaradt tanítási napokat – válaszolta a hvg.hu kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma. 

„Ha előfordulna olyan eset, hogy egy osztályban senki nem kéri a jelenléti oktatást, az érintett pedagógust más intézményi feladatok ellátására oszthatja be az intézmény vezetője. Az otthon maradó diákok a KRÉTA rendszeren keresztül kapják meg a feladatokat” - tette hozzá az Emmi.

 

Címkék:
iskola, oktatás, szünet, diák, emmi, iskolanyitás,