Itt az első nyelvvizsga, amit online is le lehet tenni Magyarországon

Pénzcentrum2020. április 22. 15:45

A kialakult járványügyi helyzetre reflektálva az Oktatási Hivatal Nyelvvizsga Akkreditációs Központja lehetővé tette a számítógépes vizsgaközpontok számára az otthoni nyelvvizsgáztatás akkreditációját. A kérelmeket 2020. április 14-től fogadta a Hivatal, az iTOLC Nyelvvizsgaközpont pedig elsőként és egyelőre egyedüliként kapta meg az engedélyt.

Akkreditált nyelvvizsga online, otthonról

Az iTOLC Nyelvvizsgaközpont honlapján már elérhető a jelentkezés az otthonról végezhető, akkreditált nyelvvizsgára angol és német nyelven, ahol a jelentkezők egy befizetett nyelvvizsga áráért két vizsgázási lehetőséget is kapnak. Hogy végül a kettő közül melyiket küldik be hivatalosan, azt maguk dönthetik el az első alkalom végén. A hétvégéig jelentkezők pedig ingyenes felkészítő anyagot kapnak B2-es, azaz középfok szinten. A sikeres nyelvvizsga ára a törvényi szabályozás szerint visszaigényelhető.

Az online nyelvvizsgázás a világban nem újdonság, Magyarországon eddig akkreditált formában az volt. Online vizsgázási folyamatunkat úgy alkottuk meg, hogy az maximálisan biztonságos legyen és olyan kényelmi funkciók segítsék a vizsgázókat, mint a kétnyelvű digitális szótár valamennyi vizsgamodulnál vagy a feladatsorrend szabad választása. Mindemellett szerettünk volna valami pluszt is nyújtani a nálunk vizsgázóknak: az online iTOLC vizsgán a vizsgázóknak két éles vizsga lehetőséget és egy ingyenes próbavizsgát is biztosítunk egy - a korábbiakhoz képest változatlan - vizsgadíj áráért

- mondta Egyed Bernadett, az iTOLC Digitális Nyelvvizsgaközpont vezetője, aki azt is elmondta, hogy a jelentkezés gyors, egyszerű és átlátható, a hivatlos oldalon már nyitott a lehetőség.

Címkék:
karrier, pénzcentrum.hu, oktatás, nyelvvizsga,