Jobb oktatás, csökkenő óraszámok: ezeket ígéri az új alaptanterv

Magyar Nemzet2020. január 7. 10:30

Az új Nemzeti Alaptanterv (NAT), amelyet napokon belül nyilvánosságra hoz a minisztérium, változást hoz az iskola-előkészítészben, korszerűbb nyelvoktatást és többek között csökkenő óraszámokat is ígér. A gyors bevezetés miatt a tankönyvrendelésben is várhatók változások. 

Nem igazak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint azok a sajtóhírek, amelyek arról szólnak, hogy szakmai viták miatt elakadtak volna az új Nemzeti alaptanterv (NAT) munkálatai - írja a Magyar Nemzet. A tervezett módosításokat biztosan bevezetik 2020 őszén,a dokumentum már kiadás alatt van, megjelenése rövidesen várható. A NAT módosítása az óvodákat is érinti.

Sok lényeges változás lesz: módosul a tantárgyi struktúra, és korszerűbb pedagógiai módszertan kerül előtérbe. Biztosan újdonságok várhatók például az idegen nyelvi oktatásban, és változni fognak az iskolai oktatás infrastrukturális feltételei is, miután szeptembertől újraszabják a kötelező eszköz-, felszerelés- és helyiségjegyzék előírásait. Változik a tankönyvrendelés is, a folyamatot a szűkös határidő miatt lerövidítik. Az iskolakezdési szabályok szigorítása miatt lesz változás az óvoda-iskola átmenetben.

Címkék:
hrcentrum, óvoda, iskola, oktatás, pedagógus, tanóra, nemzeti alaptanterv, nat, alaptanterv, kötelező óraszám,