Lesöprik a chipset és a csokit az iskolai büfék polcairól?

MTI2017. március 3. 12:07

Az iskolai büfék kínálatának egészségesebbé tételét szorgalmazza a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak), a kezdeményezést támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is.

Király Nóra, a Ficsak alapítója elmondta, az elmúlt években sok szülő kereste meg a szervezetet azzal, hogy nem elégedettek az iskolai büfék kínálatával. A szervezet felmérést végzett, és arra jutott, hogy "borzasztóak" az állapotok, mert a gyerekek korlátlanul, felügyelet nélkül vásárolhatnak meg magas só- és cukortartalmú ételeket. A Ficsak ezért az Emmi támogatásával társadalmi összefogásra buzdít, hogy a jövőben biztosítva legyen a gyerekek egészséges életmódja akkor is, ha a büfében vásárolnak ételeket.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy Magyarországon nagyon magas az elhízott, szív- és érrendszeri betegségekkel küzdő felnőttek száma, a problémák jelentős része pedig a gyermekkorra vezethető vissza.

Jelenleg hétévesen minden negyedik kislányt és ötödik kisfiút érint az elhízás problémája.

Kovács Lázár séf bemutatott egy egészséges ételekből összeállított kosarat, benne például gyümölcssalátával, magas hústartalmú felvágottakkal, különböző magvakkal és egészséges ivólevekkel.

Loading...
Címkék:
vásárlás, egészség, élelmiszer, iskola, büfé, étel, ficsak,