Tankönyv nélkül tanítják majd a reformtantárgyat

Pénzcentrum2016. augusztus 22. 10:30

A négy természettudományos tantárgy kiváltása egy komplex természettudomány nevű tantárggyal képezi a szakképzési rendszer átalakításának sarokkövét. Csupán a tanár és a tankönyv hiányzik a rendszerből - írja hétfő reggel a Népszabadság.


Két héten belül indul az új szakképzési rendszer Magyrországon. Ennek keretein belül vezetik be a komplex természettudomány nevű tantárgyat, ami kiváltja a biológiát, a fizikát, a földrajzot és a kémiát.

Néhány, a lap által említett gond:

  • A kerettanterv rendeletét még nem módosították, az iskolák félnek attól, hogy tartalma még változhat (az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint nem fog).
  • Nincs tankönyv a komplex természettudomány tantárgyra.
  • A lap által megszólaltatott iskolaigazgatók közül hárman sem tudják egyetlen tanárra rábízni az összetett tárgy oktatását.

Az átnevezések ezzel szemben jól haladnak. Az eddigi szakközépiskolákból szakgimnáziumok, a szakiskolákból szakközepek, a speciális szakiskolákból pedig szakiskolák lesznek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szakgimnáziumok tantervében, a korábbi természettudományos tantárgyak összevonásával felszabaduló óraszámot szaktárgyakkal töltik ki,

az ilyen intézményekben érettségizőknek nehezebb lesz egyetemre menniük: emelt szintű érettségi kell majd hozzá.

Címkék:
karrier, oktatás, érettségi, munka, gimnázium, állás, szakképzés,