Váratlan dolog derült ki a decemberi nyugdíjakról: majdnem másfél hónapig nem kapnak pénzt az idősek

Pénzcentrum2023. november 26. 11:23

Decemberben a megszokottakhoz képest több mint egy héttel korábban, 4-én érkezik a nyugdíja azoknak, akik számlára utaltatják az ellátást. A postások pedig az egyéni kézbesítési naptár szerint viszik ki a pénzt. Legközelebb január 12-én lesz nyugdíj utalás, úgyhogy a két kifizetés között nagyjából 6 hét telik el. Az időseknek ennek tudatában érdemes gazdálkodni a pénzzel, de ezt megnehezítheti a karácsony is.

Decemberben a megszokottakhoz képest több mint egy héttel korábban, 4-én érkezik a nyugdíja azoknak, akik számlára utaltatják az ellátást. Mint korábban beszámoltunk róla, legkorábban adott hónap 10. napján érkezhet a nyugdíj, amennyiben 12-e vasárnapra esik, az egyedüli kivétel a december.

A nyugdíjakat és egyéb nyugdíjszerű ellátásokat a Magyar Államkincstár utalja, a posta pedig az egyéni kifizetési naptárak szerint kézbesíti a járandóságokat. A 2023. novemberi nyugdíjemelést követően decemberben már emelt nyugdíjösszeg érkezik majd az időseknek.

A novemberi és a december nyugdíj utalása között így mindössze bő 3 hét telik el.

Ez azonban azt is jelenti, hogy a decemberi nyugdíjtól a januári kifizetésig - mely 2024-ben január 12-én, pénteken várható - csaknem 6 hét telik el!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Így az időseknek érdemes erre is gondolnia, beosztani a pénzt, mert a megszokott összegnek egy hónap helyett kb. másfél hónapig kell kitartania. És közben jön a karácsony.

Címlapkép: Bruzák Noémi, MTI/MTVA

Címkék:
karacsony, nyugdij, nyugdíjas, posta, átutalás, nyugdíjrendszer, december, magyar posta, január, nyugdíjasok, nyugdíjutalás, nyugdíjfolyósító, nyugdíjkifizetések,