Jaksity György: több millió, hamarosan nyugdíjba vonuló ember jövője került veszélybe

Pénzcentrum2023. június 15. 15:05

Több millió magyar nyugdíjas korú került veszélybe. Az elmúlt időszak pénzügyi nehézségei miatt kérdéses, hogy mi lesz a hamarosan nyugdíjba vonuló emberek sorsa. A szakemeber szerint az államnak kell majd segítséget nyújtania, de kérdés, hogy képes lesz -e rá.

Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítója szerint az elmúlt időszakban olyan mértékben értéktelenődtek el a megtakarítások, hogy több millió, hamarosan nyugdíjba vonuló ember jövője került veszélybe. Szerinte az államnak kell majd segítő kezet nyújtani - már amennyiben képes erre.
 
A válság következményeként olyan mértékben értéktelenődtek el a megtakarítások, amit idő hiányában nem lehet már piaci alapon pótolni például azoknál, akik belátható időn belül nyugdíjba vonulnának, vagy beruházásban gondolkodtak. Rajtuk csak az állam segíthet, ha képes rá – mondta a 24.hu pénzügyi podcastjában Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítója, az igazgatóság elnöke.

Szerinte több millió embert érinthet ez a probléma, őket pedig nem lehet az út szélén hagyni. Jaksity szerint a mesterséges intelligencia elterjedése vezet majd el az alapjövedelem bevezetéséhez, ennek forrása pedig az ágazati extraprofit lehet. Kevesek fogják előállítani a jövedelmet, amit az állami újraelosztás révén sokak közt fognak elosztani.

Címkék:
nyugdij, megtakarítás, nyugdíjbiztosítás, gazdaság, alapjövedelem, nyugdíjmegtakarítás, alapnyugdíj, concorde, concorde értékpapír zrt, jaksity györgy,