Itt a bejelentés: rezsitámogatást ad a nyugdíjasoknak a kormány

Pénzcentrum/Portfolio2023. április 26. 11:01

Mintegy 700 ezer nyugdíjas kaphat pénzbeli támogatást energiaköltségeik fedezésére Horvátországban – írja a Total Croatia News alapján a Portfolio. A támogatás összege havi 60, illetve 160 euró lesz az adott nyugdíj értékének függvényében, de csak az lesz jogosult rá, aki legfeljebb havi 610 eurós nyugdíjban részesül - ez nagyjából jelenleg 230 ezer forint jelenleg.

A segély ugyanakkor nem veszi figyelembe azt, hogy az adott nyugdíjasnak van-e külön tevékenységből, például ház- vagy lakáskiadásból származó bevétele, így gazdagabb nyugdíjasok is részesülhetnek a támogatásból - írták. A teljes támogatás becsült összköltsége 64,3 millió euró.

Magyarországon októbertől igényelhetik a rászorulók az évi 48 ezer forintos fővárosi lakásrezsi-támogatást. Az új rendszerben a havi 4 ezer, évi 48 ezer forintos támogatást a rászoruló háztartások, valamint azok a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő budapestiek kaphatják, akik öregségi nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek, ellátásuk havi összege azonban alacsonyabb, mint a létminimum körül meghatározott havi 100 ezer forintos küszöbérték. Az ezt meghaladó, de havi 170 ezer forintnál alacsonyabb összegű ellátásban részesülő budapestiek havi 2 ezer forint - évi 24 ezer forint.

Az egyes önkormányzatok különféle támogatásokkal segítik idős és rászorulókat. Erről bővebben ebben a cikkben írtunk: 

Címkék:
nyugdij, kormány, rezsi, nyugdíjas, támogatás, rezsicsökkentés, horvátország, válság, nyugdíjasok, energiaválság, rezsiemelés,