Több tízezer nyugdíjasnak csak álom az 50-56 ezres prémium: nekik sokkal kevesebb járhat

Pénzcentrum2021. augusztus 23. 10:30

Orbán Viktor vasárnap reggel a Kossuth rádióban többek között bejelentette, hogy érkezik a nyugdíjasok számára a nyugdíjprémium. Az 50- 56 ezer forintos prémium sokaknak csak álom, mivel nem minden jogosul kap ennyit-hívta fel rá a figyelmet Farkas András nyugdíjszakértő.

A kedvező gazdasági növekedés miatt várhatóan 50-56 ezer forint nyugdíjprémiumot kaphatnak a nyugdíjasok még az év vége előtt, emelte ki Orbán Viktor.

Farkas András nyugdíjszakértő az ATV Híradójának elmondta, hogy ez az egyszeri juttatás jelentős lesz a nyugdíjasok számára, hiszen a 150 ezer forintos átlagnyugdíj egyharmadát is kiteheti. A prémium mértéke azonban nem mindenkinél azonos, aki 80 ezer forintot, vagy annál többet kap, az a lehető legnagyobb prémiumban részesül.

Az öregségi nyugdíjasok száma 2 millió 53 ezer fő, akik közül 1 millió 800 ezren kapnak többet, mint 80 ezer forint. Nagyjából 200-220 ezer nyugdíjas részesül 80 ezer forintnál kisebb nyugdíjban, náluk kell ezt az arányosan kisebb összeget figyelembe venni, valamint azoknál az egyéb ellátásban részesülőknél, akiknél az ellátás száma szintén nem éri el a 80 ezer forintot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
forint, nyugdíjas, csökkenés, juttatás, nyugdíjasok, orbán viktor, nyugdíjprémium,