Örülhetnek a nyugdíjasok: hamarosan érkezik a 9000 forintos rezsiutalvány

Pénzcentrum2019. augusztus 23. 11:09

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hollik István kormányszóvivő kormányinfót tartott, így kiderült: a nyugdíjasok és a közfoglalkoztatottak is számíthatnak plusz juttatásra még a választások előtt. 

Gulyás Gergely azzal kezdte, hogy a magyar gazdaság jó számai miatt az idei évben 9000 forint rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok szeptember 30-ig. A háromszor háromezer forintos utalványt március végéig lehet majd felhasználni. 

Találd meg a legjobb személyikölcsön ajánlatot a Pénzcentrum kalkulátorával!

A kézbesítéset először Budapesten kezdik meg, ezután kiterjesztik országosan is. Az utalványokkal a gáz- és az áramszámlát fizethetik majd a nyugdíjasok. A nyugdíjprémiumról a kabinet nem közölt részleteket, viszont az kiderült, hogy a közfoglalkoztatottak - akik 2019. január 1. és július 31. között legalább 3 hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak - is kapnak pénzt, összesen egyszeri nettó 54 ezer forintot.

Az egyszeri 54 ezer forintos juttatás költsége 8 milliárd forint lesz összesen. A rezsiutalvány nyomtatással együtt, amelyeket Erzsébet-utalványokra nyomnak majd, 2,5 milliárd forint költséget jelent, viszont a kézbesítés összegéről még nem tudott nyilatkozni a miniszter.

Címkék:
nyugdij, rezsi, támogatás, rezsicsökkentés, utalvány, erzsébet utalvány,