Brutális nyugdíjkorhatár emelés jöhet: sírig tartó munka vár a magyarokra

Pénzcentrum2018. szeptember 30. 17:30

Ezek voltak a 39. hét legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.

Jöhet a sírig tartó munka: brutális nyugdíjkorhatár emelés várhat a magyarokra

Miközben a nyugdíjkorhatár emelkedésére számítanak a magyarok, a legtöbben már 60 éves koruk előtt nyugdíjba vonulnának.

Itt az új előírás: ezeknek a kazánoknak vége, méregdrága a kötelező csere

Már attól is fejüket fogják a magyar családok, hogy egy egyszerű beüzemelésre is heteket kell várni idén a fűtésszerelőkre, de az igazi hidegzuhany akkor jön, ha a szaki szerint menthetetlen a régi típusú gázkazán. A Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete szerint ötszázezer háztartást érint az új szabályozás; ha pedig elkerülhetetlen a csere, milliós tétel is lehet a procedúra.

10 élelmiszer, amit soha ne moss meg: veszélyes lehet

Bizonyára sokan vannak, akik gyerekkorukban hallották, hogy mielőtt főzni kezdünk, érdemes megmosni a hozzávalókat, mert így az ételmérgezés si elkerülhető és felhasználás előtt eltüntethetjük az ártalmas baktériumokat is. Csakhogy bizonyos esetekben a mosással többet ártunk, mint hazsnálunk. Mutatjuk, mik azok az élelmiszerek, amiket soha nem szabad megmodni.

Régóta rebesgetik: durva átalakítás jöhet a lakástakarékoknál

Régóta tartja magát az a piaci pletyka, hogy átalakul a lakás-takarékpénztári szerződésekre nyújtott állami támogatás rendszere, amely a gyakorlatban a támogatás 30 százalékos kulcsának csökkentését jelentené. Bár az ilyen irányú szándékok meglétét kormányzati oldalról még nem erősítették meg, ennek ellenére elképzelhető, előbb-utóbb tényleg változtatnak a mostani feltételeken. De milyen változásokról is van szó, illetve hogyan érintené ez a lakosság megtakarítani vágyó részét?

400 ezres fizetés vár: pár hónap a tanfolyam, de erről érdemes tudnod

Iparági becslések szerint 30-40 ezer informatikus hiányzik a hazai munkaerőpiacról. Nem véletlen, hogy sokak számára nagyon vonzónak tűnik a pálya, és akár pénzt is áldoznak arra, hogy megszerezzék a szükséges képzést, amivel könnyűszerrel el tudnak helyezkedni. Az állami intézmények mellett ma már sok magán cég szervez néhány hónapos "gyorstalpalót", a hallgatóknak ráadásul azt ígérik, biztosan találnak munkát a képzés végén. Az elsők közt jött létre a Codecool és a Green Fox Academy. Mind a két cég több éve működik a piacon, egykori tanulóik ma már dolgoznak. Arra voltunk kíváncsiak, a volt diákoknak mik a tapasztalataik, elégedettek-e a két iskolában szerzett tudással, el tudtak-e helyezkedni, és azt kapták-e a képzés során, amit vártak a beiratkozáskor.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Csúfos kudarc lehet a magyar álommeló vége: akik belevágtak, sokan elbuktak

Az Európai Unióban évről-évre nő az otthonról dolgozók aránya. Ezzel szemben Magyarországon az utóbbi években csökkenő tendencia figyelhető meg. Ennek pedig az az elsődleges oka, hogy a hazai cégek egyelőre nem igazán tudják, miként viszonyuljanak a rugalmas foglalkoztatás kihívásaihoz, amit így inkább mellőznek is a vállalati kultúrából. Ezzel szemben HR szakemberek tömkelege nem győzi eléggé hangsúlyozni, hogy a rugalmas foglalkoztatás piaci szerepe a közeljövőben jelentősen felértékelődhet, ezért még ideje korán érdemes egy megfelelő vállalati stratégia kiépítése. Azért hogy jobban megértsük mit is jelent a 21. században a rugalmas foglalkoztatás személyes példákon és szakértői kommentárokon keresztül mutatjuk be hogyan lehet teljes kudarc, valamint vállalti szinten sikeres vállalkozás a home office bevezetése.

Ezekkel a tévékkel könnyen ráfázhatsz: indul a roham a magyar boltokban

A televízió bár hússzú ideje slágerajándéknak számít karácsonykor, az utóbbi években többszörösére ugrott a készülékek után a kereslet. Ez pedig a szakemberek szerint idén sem lesz másként, sőt az igzán nagy roham már november végén el fog kezdődni a legkapósabb darabokért. Ezért bár még majd három hónap választ el bennünket a karácsonytól, megmutatjuk, mire érdemes figyelni tévé vásárláskor, valamint hogy melyek most a legnépszerűbb darabok az áruházakban.

Támadás alatt állunk: pillanatok alatt kifosztják a bankszámládat

Az elmúlt időszakban megszaporodott az internetezők sérelmére elkövetett bűncselekmények száma. Egyre profibbak a trükkök, egyre meggyőzőbbek a kéretlen emailek. Fontos, hogy tisztába legyünk vele, pontosan milyen veszélyek fenyegetnek minket az online térben. Éppen ezért összeszedtük a legnépszerűbb trükköket, és azt, miképp lehet hatékonyan védkezni ellenük.

Kertes házban laksz? Csak óvatosan, durva bírságot kaphatsz idén ősszel

"Itt van az ősz, itt van ujra...", így a következő hetekben rengetegen teszik majd rendbe otthon vagy a hétvégi háznál a kertet - égetik el az avart, vagy például a megmetszett, elszáradt növények ágait. Nem árt azonban tisztában lenni az új tűzvédelmi szabályokkal; az előírás szerint ugyanis már tilos a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése. Aki a szabályt megszegi, nagyon komoly bírságra is számíthat.

Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, nyugdij, hírek, pénzügyek, kazán, nyugdíjkorhatár, heti összefoglaló, legolvasottabb, legérdekesebb,