362 millió forintnyi Erzsébet-utalványt hagytak a postán a nyugdíjasok

Népszava2018. február 19. 09:32

Magyarországon 35 ezren, külföldön pedig 1200-an nem vették át még mindig a tavaly év végén a nyugdíjasoknak küldött, 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványokat. Ez mintegy 362 millió forintnyi utalványt jelent.

November 23-án kezdték kézbesíteni a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványokat. Elvileg 2,7 millióan kapták volna meg az utalványokat, amiket jövő év végéig vásárolhatják le a nyugdíjasok boltokban vagy vehetnek belőle meleg ételt.

Csakhogy nem mindenki vette át az utalványt. A Népszava információi szerint Magyarországon 35 ezren, külföldön pedig 1200-an nem vették át azokat. Ugyanis ha a postás nem tudja kézbesíteni azokat, hagy egy értesítőt a postaládában, amivel az érintett tíz munkanapon belül személyesen veheti át az utalványait a postán. Ha ez idő alatt sem veszik át, akkor később a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságánál lehet ismételt kézbesítést kérni. Erre február végéig van lehetősége annak, aki lemaradt róla. A végül kézbesítetlen küldemények száma egyébként tavaly február végén a mostanihoz hasonló volt.

Érdekesség, hogy a külföldre küldött Erzsébet-utalványokkal nem sok mindent kezdhetnek a magyar nyugdíjasok, azokat ugyanis csak Magyarországon lehet felhasználni. Vagyis két lehetőségük van: plusz pénzért hazaküldik a szelvényeket, vagy amikor Magyarországra utaznak, ők vásárolnak abból.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
nyugdij, posta, erzsébet-utalvány, magyar államkincstár,