Így kaphatsz 130 ezer forint ingyenpénzt a nyugdíjad mellé

Pénzcentrum2017. december 5. 12:30

Évről-évre nő a nyugdíjbiztosítást kötő ügyfelek száma, és a biztosítók, mint ahogyan az elmúlt években, idén decemberben is a szerződéskötések és a nyugdíjcélú eseti díjak növekedését prognosztizálják.

Évről-évre nő a nyugdíjbiztosítást kötő ügyfelek száma, és a biztosítók, mint ahogyan az elmúlt években, idén decemberben is a szerződéskötések és a nyugdíjcélú eseti díjak növekedését prognosztizálják. A CIG Pannónia adatai szerint az átlagos szerződéskötő 45 éves, az átlagos befizetett havidíj pedig 25 000 forint. Az ügyfelek ötöde a húszas vagy harmincas éveiben jár.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Magyarországon közel 80 ezer forintos különbség van az átlagos fizetés és a nyugdíj között, ami azt jelenti, hogy 2017-ben az első negyedévben a nyugellátások átlagos havi összege nem érte el a 120 ezer forintot. Nem meglepő tehát, hogy egyre többen már egészen fiatalon fontosnak tartják, hogy félretegyenek nyugdíjas éveikre.

A 2014-től igénybe vehető adókedvezménynek is köszönhető, hogy évről-évre növekszik a magyar lakosság megtakarítási hajlandósága; a biztosítók tapasztalatai alapján egyre többen tartják fontosnak, hogy időben gondoskodjanak nyugdíjas éveikről. Az adatok megerősítik, hogy a szerződők egyre nagyobb hányada kerül ki a fiatalabb korosztályból.

A CIG Pannónia adatai szerint az ügyfelek átlagosan 45 éves korban kötik meg nyugdíjbiztosításukat. A szerződéskötők átlagosan 20 év alatt tervezik összegyűjteni megtakarításukat - a legtöbben 65 éves korukra szeretnének rendelkezni a tervezett megtakarítással. A biztosító ügyfelei által nyugdíjmegtakarításra befizetett havidíj összege átlagosan 25 000 forint.

Egyre többen döntenek úgy már fiatalon, hogy félretesznek nyugdíjas éveikre: az ügyfelek ötöde a húszas vagy harmincas éveiben jár. A legfiatalabb szerződő 18, a legidősebb pedig 64 éves.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A biztosító prognózisa szerint 2017 decemberében is sokan élnek majd plusz befizetések teljesítésével, vagy új szerződés kötésével, azért hogy a visszaigényelhető adókedvezmény összege minél magasabb legyen.

2014-es adóévtől a magánszemélyek visszaigényelhetik a nyugdíjbiztosítási szerződésre befizetett rendszeres, illetve nyugdíjcélú eseti díjaiknak 20 százalékát, de legfeljebb 130 ezer forintot. Idén is felkészültünk arra, hogy jelentősen növekszik a decemberben szerződést kötő vagy nagyobb mértékű eseti díjat fizető ügyfeleink száma: 2016 decemberében 88 százalékkal magasabb volt a nyugdíjbiztosítást kötők száma, mint egy átlagos hónapban. A növekedés érthető, hiszen ilyenkor törekszenek az ügyfelek arra, hogy a visszaigényelhető adókedvezményt minél jobban ki tudják használni"

- mondta Fekete Zsuzsanna, a CIG Pannónia Marketing és kommunikációs igazgatója.

Címkék:
nyugdij, öngondoskodás, nyugdíjbiztosítás, adójóváírás, cig pannónia, nyugdíjmegtakarítás,