Érkezik a pluszpénz a nyugdíjasoknak: itt a bejelentés

Pénzcentrum2017. november 9. 13:30

November közepén kezdik el utalni a prémiumot és a kiegészítést a novemberi nyugdíjjal. Nem csoda, hogy nagyon várják ezt a szépkorúak Magyarországon, hiszen sokuknak minden fillér számít. Aki azonban tudatosan kezd el takarékoskodni nyugdíjas éveire, annak nem lesz feszített a családi költségvetése az aktív évei után. Ehhez ad tanácsokat a Portfolio Nyugdíj klubja, jövő hétfőn.

A nyugdíjasok péntektől juthatnak hozzá a korábban beígért plusz összegekhez, pontosabban a korábbi tájékoztatás szerint azok kapják meg pénteken a többletet, akik a nyugdíjukat bankszámlára kérik, az ellátottak mintegy fele. Akiknek pedig a postás viszi ki a nyugdíjukat, ők november 15-e és 26-a között kapják majd meg az ellátásukat.

A novemberi kifizetések három elemből állnak:

  • a normál ellátásból,
  • az év elejétől számított egy összegű visszamenőleges kompenzációból a vártnál magasabb infláció miatt (ez 9,6 százalékos mértékű lesz),
  • valamint a GDP-növekedésből fakadó nyugdíj prémiumból (ez legfeljebb 12 ezer forint).

Feszített költségvetés helyett

Természetesen ez a pénz a legtöbb nyugdíjasnak nagyon jól jön év végéhez, a karácsonyi bevásárláshoz közeledve. Tudatos tervezéssel azonban úgy spórolhatunk, hogy nemcsak magunknak, hanem az egész családnak segítségére lehetünk nagyszülőként.

A felmérések azt mutatják, hogy mi magyarok isztában vagyunk az öngondoskodás fontosságával, azonban az aktív magyar népesség jelenleg nem gondol a nyugdíjas éveire. A következő Portfolio klubeseményen annak járnak utána, hogy mi ennek az oka és kinek a felelőssége ennek a hangsúlyozása és egyáltalán kinek a felelőssége az időskori megélhetés biztosítása, mekkora szerepe lehet ebben az államnak. Abban is segítenek, mikor és hogyan érdemes megtakarítani az idős évekre, melynek köszönhetően nemcsak magunknak, hanem az egész családnak segítségére lehetünk nagyszülőként.

Az ingyenes (de regisztrációhoz kötött) rendezvényen izgalmas előadók várják a vendégeket: Szirmai Gergő vlogger, filmkritikus, Hammer Ferenc egyetemi docens és Nagy Csaba, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A tartalomhoz illően a helyszín is különleges: a Mi Mozink Óbuda mozitermében, popcorn-nal és üdítővel a kézben, közérthetően és érdekesen beszélgetnek a vendégek a témáról.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: a jelentkezéshez KATTINTS IDE!

Címkék:
pénz, nyugdij, nyugdíjas, ügyvezető felelőssége,