Ennyi nyugdíjat kap Kóbor János: benzinre költi az egészet

Pénzcentrum2016. szeptember 20. 16:52

Az elmúlt időszakban egyre több híresség árulta el, hogy mennyire alacsony a nyugdíja. Ehhez a sorhoz most pedig Kóbor János, az Omega együttes alapítója is csatlakozott: elmondása szerint ma már kétszer is tud tankolni nyugdíjából.


Kóbor János a Liszt Ferenc-és Kossuth díjas énekes lassan 15 éve kap nyugdíjat, de hiába a teltek el hosszú évek, a nyugdíja még így sem rúg túl magasra.

34 ezer forint körüli összegről indult a nyugdíjam, (...) annak idején egyszer, most már talán kétszer tudok belőle tankolni

- mondta el Kóbor János a Joshi Bharatnak, a FEM 3 műsorában.

Ki mennyit kap?

Hazánkban azonban nem csak Kóbor János kap hihetetlenül alacsony nyugdíjat. Hatalmas különbségek vannak a nyugdíjak között Magyarországon. Míg a leggazdagabbaknak 500 ezer forint felett visz a postás, addig bőven akadnak olyanok is, akiknek 30 ezer forintnál is kevesebb jut egy hónapban.

Loading...

A legtöbb magyar nyugdíjasnak  50 -99 ezer forint közötti összeget visz a postás, de sokaknak még 50 ezer forintnál is kevesebből kell megélnie egy hónapban.

KATTINTS! Csomagolnak a nyugdíjasok: vígan élnek a magyar kasszából külföldön

Loading...

Jelenleg hazánkban a csaknem 2 millió nyugdíjasból

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2 579-en vannak azok, akik havonta 25 -30 ezer forint közötti összeget kapnak.

Budapesten vannak a legtöbben, összesen 368-an, akik minimális összegű nyugdíjat kapnak. De sokan élnek Pest megyében is rendkívül alacsony nyugdíjjal. A legszegényebb nyugdíjasok közül még kiemelkedően sokan vannak Bács-Kiskun és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. És viszonylag kevesen, összesen 33-an élnek Nógrád megyében azok a nyugdíjasok, akiknek 25-30 ezer forint közötti összegből kell megélnie.

Kinek jár a legkisebb nyugdíj?

Az öregségi nyugdíj legkisebb összegére azok jogosultak, akik legalább 20 év szolgálati időt szereztek, de az általános szabályok szerint a kiszámított nyugdíjuk nem éri el az összeghatárt.

Ezért akár az is előfordulhat, hogy egy-egy nyugdíjas még a 28 500 forintnál (a törvényileg szabályozott nyugdíjminimumnál) is kevesebbet kap. Például, aki 20 évnél kevesebb, de legalább 15 és szolgálati idővel rendelkezik, akkor nála a megállapított résznyugdíj estében nem kell alkalmazni a nyugdíj-minimum szabályt. Vagyis, ha valaki 15 év szolgálati idővel 27 ezer forintos nyugdíjra jogosult, akkor ő ennyit fog kapni, nem emelkedik a nyugdíja a nyugdíjminimum összegére.

Továbbá az is feltétel, hogy a korábbi jövedelmek alapján meghatározott átlagkereset elérje a nyugdíjminimum összegét. Amennyiben ezt nem éri el, akkor az érintettek az átlagkereset összegével megegyező nyugdíjat kapnak.

Loading...

Címkék:
nyugdij, leggazdagabb, omega,