Kiderült: ennyi a nyugdíja Medveczky Ilonának

Pénzcentrum2015. április 5. 16:27

Alacsony nyugdíjáról vallott az ismert táncművész, Medveczky Ilona.

Elkeseríti Ma­gyar­ország jelenlegi helyzete, ezért, ha nem muszáj, ki sem teszi a lábát az utcára Medveczky Ilona. Mint arról a Borsnak mesélt, éhány barátja mellett kutyáival beszélget csak leginkább a nagy múltú revüművésznő. Bevallása szerint gyógyír lehetne fájdalmaira egy társ, illetve egy régóta áhított elismerés, a Kossuth-díj.

A legendás táncművész szerint "az állam szégyene" az hogy milyen kevés nyugdíjat kap.

Egész pontosan 67 800 forint a nyugdíjam, de én ne panaszkodjak, amíg van fedél a fejem felett, és van mit ennem, amit ingyen küld egy ételfutár-szolgálat. Én nagyon spórolós vagyok, mindig is az voltam, addig nyújtózkodom, ameddig a takaróm ér

 - mondta.

Medveczky nyugdíja tényleg messze van az átlagtól

Hatalmas különbségeket találunk a átlagnyugdíjakban az egyes megyék közt: 34 ezer forinttal kapnak többet a nyugdíjasok - átlagosan - Budapesten, mint Szabolcsban.

Budapesten az átlagos öregségi nyugdíj 137 124 forint havonta.

Ezzel szemben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mindössze 103 105 forintot kapnak átlagosan a nyugdíjasok. Hasonlóan alacsony összeget kapnak az idősek Békésben (103 867 forint) és Bács-Kiskunban (103 667).


Forrás: Esri Magyarország

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fővárosi csúcsnyugdíjhoz a legközelebb a Komárom-Esztergom megyei nyugdíjasok állnak: nekik átlagosan 119 830 forintot visz a postás (vagy ennyit utalnak bankszámlájukra).

Idén januárban az átlagnyugdíj összege 117 372 forint volt, az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege pedig havi 28 500 forint.

A 2015 januári emelés után ma Magyarországon a nyugdíjrekorder 1 308 565 forintot kap havonta - tudta meg a Pénzcentrum az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságtól (ONYF). Általában magas nyugdíjhoz azok juthatnak, akik az életpályájuk alatt rendszerint magas jövedelemmel voltak bejelentve, és a nyugdíjkorhatárhoz képest jóval később például 75-80 évesen mentek nyugdíjba.

Loading...

Címkék:
nyugdij, celeb, nyugdíjas, kossuth díj összege,