Elárulta: fröccsel ünnepelt az Eurojackpot magyar milliardosa

Pénzcentrum2019. november 23. 15:30

Minden idők legnagyobb magyarországi lottónyereményét viheti haza az Eurojackpot friss magyar milliárdosa. Még adózás után is kb. 8,5 milliárd forintja maradhat. Legutóbb 2017-ben volt hasonló giganyeremény: akkor egy nyugdíjas férfi nyert, aki egy fröccsel ünnepelt.

Soha nem nyert még akkora összeget magyar játékos, mint az, aki péntek este megütötte a főnyereményt az Eurojackpoton. Az adó levonása után kb. 8,5 milliárd forint maradhat a 10 milliárdos nyereményből!

Legutóbb 2017-ben volt hasonló giganyeremény az európai szuperlottón, akkor bruttó 22,5 millió eurós, vagyis csaknem 7 milliárd forintos nyeremény számított a valaha volt legnagyobb magyar lottónyereménynek. Később annyi kiderült, hogy a szerencsés nyertes egy nyugdíjas férfi, aki először feleségének árulta el a nagy hírt.

Nem tervezem, hogy a rokonaimat és ismerőseimet beavatom a titokba, de mindenképpen támogatni szeretném a szeretteimet. A családi és baráti kapcsolataimat nem féltem, szerintem a nyeremény egyiket sem befolyásolja majd

- idézte korábban a Blikk a lottómilliárdost.

A névtelenségét kérő férfi elmondása szerint korábban sosem nyert nagyobb összeget, és az a napja sem indult szerencsésen, amikor feladta a nyertes szelvényt, hiszen azon a napon megbotlott és elég nagyot esett. A nyertes egyébként egy újságcikkből tudta meg a jó hírt, a szerencséjét pedig egy pohár fröccsel ünnepelte. A jövőben szeretne jótékonykodni és kórházaknak anyagi segítséget nyújtani. A férfi bizakodva áll a nyereményéhez, úgy véli nem lesz nehéz feldolgoznia, hogy ennyi pénzt nyert.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

"Mi több, a nyereményből először egy lottószelvényt vásároltam"

- tette hozzá a nyugdíjas férfi.

Címkék:
megtakarítás, milliárdos, lottómilliárdos, eurojackpot, nyertes, eurojackpot nyertes,