Új befektetési lehetőséget villantott a Wise: így működik, ennyit lehet keresni rajta

Pénzcentrum2024. március 4. 16:17

A „Wise Kamat” befektetési megoldás lehetővé teszi magánszemélyek és vállalkozások számára, hogy számlájukon tartott pénzükből a magas infláció és az alacsony betéti hozamok ellenére a legtöbbet hozzák ki - áll a cég közleményében. A befektetés szinte észrevétlenül, a háttérben zajlik. A szolgáltatás EUR, GBP és USD pénznemekben érhető el, az induláshoz pedig nincs szükség nagy kezdő tőkére − akár 1 euró, font vagy dollár is elegendő

Az új funkció segítségével az ügyfelek a számlájukon euróban, angol fontban és USA dollárban tartott pénzükkel termelhetnek hozamot. A szolgáltatás a cég leányvállalatán, a TINV Europe AS-en keresztül érhető el. 

Hozam – lekötés nélkül

A határozott idejű betétek és az egyéb, hagyományos befektetési megoldások általában lekötik az ügyfelek pénzét, a lekötés felbontása esetén pedig a hozamok elvesznek. Az új funkcióval azonban a magánszemélyek és a vállalkozások mind a befektetett pénzhez, mind a hozamhoz hozzáférhetnek. Mindössze 1-2 munkanapot vesz igénybe, hogy a funkcióból kivegyék a pénzüket.

A jegybanki alap kamatnak megfelelő hozam

Az új megoldás teljesen átlátható a hozamot illetően, amely megfelel a központi bankok által kínált kamatlábaknak - közölték. A BlackRock által kezelt pénzpiaci alapok mögöttes eszközeit az ország kormánya garantálja. Jelenleg a „Wise Kamat” éves változó hozama 3,66% az EUR-, 4,67% a GBP- és 5,08% az USD- egyenlegekre vonatkozóan.

Az új funkcióban ban tartott befektetések legfeljebb 20 000 euró, azaz körülbelül 7,75 millió forintnak megfelelő összegű kártérítésre lehetnek jogosultak az Észt Befektetővédelmi Ágazati Alapból. A befektetések értéke és a belőlük származó jövedelem azonban nemcsak növekedhet, hanem csökkenhet is, és nem garantált. A tőke kockázatnak van kitéve, és előfordulhat, hogy a befektetők nem kapják vissza az eredetileg befektetett összeget - írták.

Címkék:
vállalkozás, cég, befektetés, euró, kamat, megtakarítás, dollár, hozam, megoldás, szolgáltatás, vállalkozások, ügyfelek,