Fényesebb a bitcoin már az aranynál is? Ezért tartanak még mindig sokan a kriptopénztől

Pénzcentrum2024. január 15. 22:04

Balásy Zsolt, a HOLD Alapkezelő portfóliókezelője szerint a világ  egyre jobban elfogadja a 2009-ben elindult bitcoin jelenségét, az infrastruktúra egyre felkészültebb a tartására, egyre többen férnek hozzá és érzik úgy, hogy ha aranyuk van, akkor bitcoinuk is lehet… "A legnagyobb befektetési bankok már eljutottak ide. Amikor a jegybankok is eljutnak, akkor lassan az út vége felé járunk: a bitcoin egy arany-szerű és státuszú befektetési eszközzé vált" - írja friss bejegyzésében.

A bejegyzés szerint nemsokára új csúcsra megy a bitcoin árfolyama. Ami azt jelenti, hogy nemsokára új csúcsra megy a tulipánhagymázók száma is: „Rossz vége lesz ennek! De ne legyen igazam!”

Az van, hogy a Grayscale bitcoin-alapból ismét eltűnt a diszkont. Ami egy sokkal érdekesebb jelenség az előző mondatnál. Ez az alap úgy működik, hogy betenni lehet bitcoinokat, de kivenni nem. Tehát ha valaki pénzt rak bele, akkor a bitcoin árfolyamába fekteti a pénzét, de csak úgy tud kiszállni, ha van valaki más, aki megveszi tőle magát a Grayscale alapot

- írja a szakértő. A teljes cikk a Holdblogon olvasható.

Címkék:
mnb, befektetés, jegybank, bitcoin, infrastruktúra, kriptopénz, kripto,