Aki szeretne adományozni karácsonykor, így még megteheti biztonságos módon

Pénzcentrum2023. december 21. 17:01

Hazánk legnagyobb és legrégebb óta aktív humanitárius szervezete a téli időszakban is mindet megtesz azért, hogy minél többeknek segítsen. A lakossági felajánlásokból a szervezet a hideg miatt leginkább veszélyeztettek ellátását is tudja fejleszteni. A Magyar Vöröskereszt azt kéri, hogy minél többen, akik tehetik, látogassanak el a szervezet honlapjára, és használják az online adományozás lehetőségét.

A humanitárius szervezet országszerte mintegy 1000 munkatárs és 18.000 önkéntes segítségével tesz nap, mint nap a rászorulók megsegítésért. Télen a teendőik megszaporodnak: a hideg időszakban sűrűbb utcai szolgálattal gondoskodnak az utcán élőkről, fokozott figyelemmel kísérik a magányosan élő rászorulók boldogulását. Teajáratokat, takaróosztást szerveznek, élelmiszert biztosítanak, ha van rá lehetőségük - közölte Magyar Vöröskereszt.

A Magyar Vöröskereszt ezúton kéri a lakosságot: akinek módjában áll, járuljon hozzá akár egy jelképes összeggel ahhoz, hogy minél többek számára biztosítható legyen a segítség. A szervezet weboldalán, a www.voroskereszt.hu oldalon az Adományozok gombra kattintva van erre lehetőség.

Vigyázzunk idén is! Csak olyan szervezetnek adományozzunk, melyet ismerünk, és amelyben megbízunk. A csalók gyakran élnek vissza ismert szervezetek nevével, de ne hagyjuk megtéveszteni magunkat!

Előfordult már, hogy csalók éltek vissza a Magyar Vöröskereszt nevével. Akkor a csalók SMS-ben kértek pénzt a Magyar Vöröskereszt nevére hivatkozva, és megtévesztő weboldalakra (voroskereszt.info, illetve a voroskereszt.eu) oldalakra próbálták irányítani a felhasználókat. Akkor a szervezet arra kért mindenkit, hogy NE nyissa meg ezeket az oldalakat, és személyes adatait se adja meg ezeken a felületeken!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Magyar Vöröskereszt ilyen jellegű adománygyűjtést nem folytat. A gyűjtőakciókról minden esetben a weboldalukon, a hivatalos közösségi média felületeiken, vagy a média további csatornáin keresztül értesítik a lakosságot - közölték.

Címkék:
csaló, jótékonyság, csalók, magyar, áldozat, vöröskereszt, áldozatok, szervezet,