Indul a kőkemény őszi razzia: itt állnak majd lesben a hatóságok

Pénzcentrum2023. szeptember 24. 13:58

Ősszel az eddigi bejelentések alapján többek között használtautó kereskedők, vendéglátóhelyek, kertészetek, faiskolák, építkezések, papír- és írószerboltok, tüzépek, zöldségesek,   kerülhetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal célkeresztjébe. Az Adótraffipax oldal alapján az is tudható, hogy hol, mikor és milyen vállalkozásoknál várhatók ellenőrzések. Mutatjuk, hogy hol bukkanhatnak fel jó eséllyel az ellenőrök.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. augusztus 1. és december 31. között Budapesten – előzetes kockázatelemzések alapján – a használtautó kereskedőket ellenőrzik. A revizorok a bejelentési, bevallási kötelezettségek teljesítésére, valamint a különbözet szerinti adózási szabályok megfelelő alkalmazására fókuszálnak. 2023. szeptember 1. és december 31. között ellenőrzések várhatók továbbá a dél-budapesti illetékességi területen működő székhelyszolgáltatók, a székhelyszolgáltatókhoz átjelentkezők, valamint a székhelyszolgáltatást igénybe vevő vállalkozásoknál.

A NAV baranyai munkatársai szeptember 25. és október 1.  között hétfőn Szigetváron és Szentlőrincen a vendéglátóhelyeket, kedden Mohácson, a Dózsa György utcai üzleteket, szerdán pedig Pécsett a „Street Food” éttermeket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

A NAV Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 4. és 5. között a kertészeteket, illetve a dísznövény és faiskolákat ellenőrzik a vármegyében. Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai 2023. szeptember 11. és 30. között a jövedéki kiskereskedőknél ellenőrzik a jövedéki termékek eredetét, azok jogos birtoklását, a nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. szeptember 25-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. szeptemberben a vármegyei papír-írószer kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága szeptember hónapban a megye területén lévő Tüzép telepeket és az építőipari-, építőanyag-kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásokat ellenőrzi. A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. Továbbá a 39. héten a jövedéki kiskereskedőknél ellenőrzik a jövedéki termékek eredetét, azok jogos birtoklását, a nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. szeptember 25. és 29. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. szeptember 25. és 29. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • szeptember 25. (hétfő)                Szécsényi járás,
  • szeptember 26. (kedd)                Bátonyterenyei járás,
  • szeptember 27. (szerda)              Balassagyarmati járás,
  • szeptember 28. (csütörtök)         Rétsági járás,
  • szeptember 29. (péntek)             Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedésekben, valamint a szezonális kitelepüléseken. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. szeptember 11. és október 15. között a távol-keleti termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések. 

Címkék:
ellenőrzés, NAV, adóhatóság, adó, számlaadás, nyugtaadás, foglalkoztatás, razzia, szeptember, adóhivatal, adórazzia,