Ők most a világ leggazdagabb emberei: a magyar csúcsmilliárdosok a kanyarban sincsenek

Pénzcentrum2023. február 28. 09:29

Két hónap után ismét Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a világ leggazdagabb embere, aki egyben a történelem legnagyobb összegét elvesztő embere is – számolt be a HVG.

Visszaszerezte Elon Musk a világ leggazdagabb embere címet a Bloomberg összesítése szerint. A Twitter újdonsült tulajdonosát tavaly decemberben letaszította a trónról Bernard Arnault, a francia LVHM vezérigazgatója, azonban tegnap óta helyreállt a rend. Musk vagyona ugyanis a Bloomberg szerint hétfőn, a piacok zárása után mintegy 187,1 milliárd dollár volt, amivel megelőzte a 185,3 milliárd dollárral rendelkező Arnault-ot.

Egyébként tavaly a Tesla részvényei meredeken elkezdtek zuhanni, miután Musk felvásárolta a Twittert, azonban ez a trend mára megfordult, de még így is a Tesla vezérigazgatója az, aki a történelem során a legnagyobb vagyontól esett el. Tavaly év végén ugyanis ő lett az első ember, aki 200 milliárd dollárnyi vagyont veszített: nettó vagyona ugyanis 340 milliárd dollárról tavaly decemberre 137 milliárd dollárra esett vissza.

Címkék:
milliárdos, tesla, leggazdagabb, milliárd, világ, történelem,