Százmilliókat csengethet ki az olimpiai bajnok testvérpár: sokba kerül nekik a váltás

Pénzcentrum2022. november 19. 18:04

Elképesztő összeget kér a sportszövetség az olimpiai bajnok testvérpártól azért, hogy más nemzet zászlaja alatt versenyezhessenek. A sportolók korábban már jelezték, hogy bármekkora is lesz ez az összeg, mindenképpen kifizetik.

Csaknem 300 millió forintos lelépési pénzt fog kérni a Magyar Országos Korcsolyázószövetség a pyongcsangi és pekingi téli olimpiai játékok bajnokaitól, vagyis Liu Shaolin Sándortól és Liu Shaoangtól. Erre azért kerül sor, mert a testvérpár hamarosan országot szeretne váltani, vagyis hamarosan nem magyar színekben versenyeznek, mint ezt több héttel ezelőtt be is jelentették.

Akkor lapunk is probálta kitalálni, vajon mennyi pénztől esnek el a testvérek csak azzal, hogy bő tíz év múlva nem kapják meg az olimpiai életjáradékot. Úgy számoltunk, hogy

havi 1,3 millió forintot kapna a Pekingben egyéni aranyat nyerő Shaoang, míg testvére Shaolin Sándor - akinek egy arany- és egy bronzérme van - 657 ezer forintot kapna havonta, ha betöltik harmincötödik életévüket.

Most a Magyar Nemzet értesülései szerint a szövetség 283 millió forintot kérne tőlük azért, hogy országot válthassanak. Álláspontjuk szerint ennyibe került a testvérek felkészülésére, utazására fordított pénz az elmúlt években. A testvérpár azt korábban jelezte, hogy bármekkora is lesz az összeg, azt ki fogják fizetni.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

Címkék:
olimpia, sport, magyar, millió, korcsolya, számok, gyorskorcsolya, élsport,