Itt az első fecske: ez a magyar bank áthárítja az ügyfelekre a különadót

Pénzcentrum2022. június 13. 19:50

Áthárítja a nagyobb tranzakciós illetéket az ügyfelekre a K&H Bank, tudta meg az RTL Klub. Bár a készpénzfelvétel még ingyenes, de az átutalás most már hatalmas összegekbe is kerülhet, hiszen az eddigi hatezer forint helyett akár már tízezer forintot is fizethetünk.

Alig több mint egy hete jelent meg a kormányrendelet a különadókról, de az RTL Híradó szerint a K&H Bank máris követte a Rynair példáját, és teljes egészében az ügyfélre hárítják a tranzakciós illeték emelését. Az információk szerint, miután a bankoknak az ilyen jellegű változásokat korán közzé kell tenniük, így az ügyfeleket augusztustól fogja érinteni a változás. De a szakértők szerint a K&H mindössze a sorban az első, aki meglépte ezt, a többi bank is követni fogja őket hamarosan.

Jelentős mértékben, bár lehetséges, hogy időbeli csúszással, de meg fognak jelenni a költségek most is a fogyasztók által fizetendő díjak között

– mondta el a híradónak Sándorfi Balázs a Bankmonitor ügyvezetője.

De nem csak a K&H és a Rynair hárítja át nyíltan a különadót az ügyfelekre: a lízingdíjak is emelkedni fognak , illetve cégautó adói is változtak, júliustól ugyanis a kétszeresükre emelkedtek. Bár ezt a lízingcégek eddig is az ügyfelekre terheltek:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szerződés kitér arra is, hogy ha bárminemű változás következne be az adókkal, vagy jogszabállyal kapcsolatban, ami nem volt előre felmérhető, azt természetesen érvényesíteni fogja a flottakezelő

– figyelmeztetett a Magyar Lízingszövetség főtitkára, Kőszegi László, aki szerint a cégek többsége ebben az esetben is át fogja hárítani az ügyfelekre.

Címkék:
K&H, bank, tranzakciós illeték, különadó, változás, tranzakció,