Itt a bejelentés: megduplázzák a Babakötvény állami támogatását

Pénzcentrum2021. november 11. 19:21

Bejelentették a Babakötvények utáni járó állami támogatások összegének növekedését.

Varga Mihály egy friss Facebook-bejegyzésben tette közzé, hogy jövőre duplájára nő a Babakötvények után járó állami támogatás összege.

Jó hír a gyermeket nevelők családoknak, duplájára emeljük a Babakötvények után járó állami támogatás összegét

– írja Varga Mihály Facebook-oldalán a mai Gazdasági Kabinet ülését követően.

A pénzügyminiszter kitér arra, hogy a Babakötvényben havonta bármekkora összeg félretehető, kamata az előző évi infláció plusz 3 százalék. Az állam ehhez nyújt még további maximum 6 ezer forint külön támogatást is minden évben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ez az összeg növekszik a mai döntéssel 12 ezer forintra, amely a jövő évtől a meglévő és az új ügyfelekre is vonatkozik.

Címkék:
támogatás, babakötvény, varga, bejelentés, állami,