Égből pottyant támogatás: akár százezer forintot is spórolhatnak ezek a családok ősszel

MTI2020. augusztus 21. 10:31

Mintegy százezer forintot spórolhatnak meg a nagycsaládosok szeptemberben az ingyenes tankönyv és étkeztetés biztosításának, valamint az iskolakezdési hozzájárulásoknak köszönhetően - közölte a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke pénteken az M1-en. Király Nóra emlékeztetett: az ingyenestankönyv-program 2013-ban kezdődött. Akkor az első évfolyamosok kaptak ingyen tankönyvet, majd évről évre bővült a kör, így idén már minden gyermek ingyenesen jut hozzá a tankönyvekhez.

A kormány kiemelten kezeli a gyermekek étkeztetését is, ezért az iskolában a rászoruló gyerekek ingyen, a nagycsaládosok 50 százalékos kedvezménnyel étkezhetnek, az óvodában és bölcsődében pedig mindkét körnek ingyenes az étkeztetés - mondta.

Pénzre van szükséged? Keress szuperolcsó pénzügyi segítséget kalkulátorunkkal!

Hozzátette: ezek mellett nagy segítség a családoknak a családi pótlék előrehozása is.

Kevesen tudják, de a tavaly nyártól igényelhető bölcsődei támogatással is sokat megtakaríthat, aki helyhiány miatt nem tudja állami intézménybe íratni gyermekét, és emiatt magánbölcsibe kell adnia a kicsit. A támogatás akár 40 ezer forint is lehet havi szinten,és nagycsaládosnak sem kell lenni hozzá.

A nagy boltláncok is már készülnek az utolsó nagy rohamra az iskolakezdés előtt, és rengeteg akciót hirdettek meg augusztusra. Iskolatáskáktól kezdve, sportfelszerelésen át, akár komplett tanulósarok berendezéséig rengeteg terméket találhatnak meg most kedvezményesen a szülők a kínálatban.

Címkék:
család, spórolás, támogatás, megtakarítás, tankönyv, nagycsalád, ingyen tankönyv, ficsak,