60 napja lejárt a jelszavad az Ügyfélkapun? Így hosszabbíthatod meg személyes ügyintézés nélkül

Pénzcentrum2020. május 20. 11:59

A járvány miatt nem muszáj bemenni a hivatalba még akkor sem, ha 60 napja nem változtattad meg a lejárt jelszavadat az Ügyfélkapun! Az adóbevallás leadási határideje miatt most sokan szembesülnek a problémával, de nem kell kétségbe esni: mutatjuk lépésenként, hogy mit kell tenned!

Így az adóbevallási határidő környékén rengetegen szembesülnek azzal, hogy nem tudnak belépni az Ügyfélkapujukba, mert lejárt a jelszó. Ugyanis a rendszerben ez két év után lejár, és az értesítés után 60 napunk van megváltoztatni azt. Különben - a protokoll és a kormányhivatalok kommunikációja szerint - mehetünk be személyesen újat kérni.

Így járt kollégánk is, akinek ugyanakkor sikerült otthonról elintézni a dolgot, nem kellett kormányablakba rohangálni. Erre most a járvány miatt, és néhány friss technikai fejlesztés miatt van lehetőség az ügyintéző szerint, akit felhívott, de hivatalosan ezt még nem kommunikálják. A folyamat igen egyszerű: elsőként az Ügyfélkapu oldalán kell rámenni az elfelejtett jelszó menüpontra.

A következő oldalon meg kell adni a felhasználót és az e-mailt, amivel regisztráltál.

Ezt követően jön majd egy visszaigazoló e-mail, abban lesz egy link, amire rákattintva végig kell menni a folyamatokon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

És kész is vagy, sehová se kellett menni!

Címkék:
adóbevallás, megtakarítás, ügyintézés, ügyfélkapu, jelszó,