Óriási meredek repülés: 33 éve nem zárt ilyen rossz negyedévet az amerikai tőzsde

Pénzcentrum2020. március 31. 23:32

Az európai tőzsdéken a nap első felében látott lendület kora délutánra kifulladt, a kontinens irányadó részvényindexek lefordultak, majd a délután második felében az európai indexek felemásan teljesítettek. A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a keddi kereskedést. A tengerentúli tőzsdék azonban a kereskedés első felében nem találták az irányt, majd az óvatos emelkedést az olajpiaci rendezésről szóló tárgyalások kudarca törte derékba. A Dow Jones ipari tőzsdeindex első negyedéves esésénél utoljára 1987-ben láthattunk nagyobbat.

Az európai tőzsdéken a nap első felében látott lendület kora délutánra kifulladt, a kontinens irányadó részvényindexek lefordultak. A magyar tőzsde ellenben emelkedéssel zárta a keddi kereskedést. A tengerentúli tőzsdék azonban a kereskedés első felében nem találták az irányt, majd az óvatos emelkedést az olajpiaci rendezésről szóló tárgyalások kudarca törte derékba. Mindez számokban:

  • S&P 500: 2 585 pont,  -1.60 százalék
  • Dow 30: 21 917 pont,  -1.84 százaék
  • Nasdaq: 7 700 pont, -0.95 százalék

A Dow esetében mindez azt jelentette, hogy az első negyedéves teljesítménye -21 százaék lett, aminél utoljára 1987-ben lehetett nagyobbat látni.

Nagyot emelkedett ma a magyar tőzsde

Jelentős emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 3,6 százalékkal került feljebb. A blue chipek kivétel nélkül emelkedtek ma, az OTP 1,8 százalékos erősödése mellett, a Magyar Telekom 2 százalékkal került feljebb, míg a Mol 4,4 százalékot emelkedett, a Richter pedig 5,2 százalékot erősödött. A magyar tőzsdén a legjobban az EHEP teljesített, melynek árfolyama 17,9 százalékkal került feljebb. A leggyengébben a hazai börzén a Cyberg teljesített, melynek árfolyama 24,8 százalékot esett.

Címkék:
pénzcentrum.hu, megtakarítás, tőzsde, bux, kereskedés, nasdaq, dow jones, tőzsdeindex, dow jones árfolyam, blue chip,