Rengetegen csúsztak le a tüzifa-támogatásról: ilyen feltételekkel lehetett kérni

Pénzcentrum2018. november 28. 09:35

Csak a jogosultak fele jelezte a határidőn belül, hogy igényelné az állami tüzifa-támogatást. A pénzt egyébként nem lehet a fa kiszállítására elkölteni, azt zsebből kell állni.

Kijött a tüzifával fűtők rezsitámogatásáról szóló kormányhatározat, amely alapján az mfor.hu megírta, hogy a támogatáshoz 372 120 háztartás jut hozzá. A határozat alapján 2886 településen közel 4,5 milliárd forintot osztanak szét. A gázzal, távhővel fűtők már korábban igénybe vehették a 12 ezer forintos támogatást, a tüzelővel fűtőknek viszont mostanáig kellett várniuk arra, hogy megjelenjen a jogszabály a támogatásukról.

Lényeges feltétel, hogy a támogatásból csak azok a háztartások részesülhetnek, amelyek 2018. október 15-ig igénybejelentést tettek.

Akik időben jelezték igényüket, azoknak vállalniuk kell, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Alap ellenőrzi náluk, hogy korábban nem részesültek téli rezsicsökkentésben. A támogatást nem lehet a tüzelő kiszállítási díjára fordítani, azt saját zsebből kell fizetni.

A portál szerint mintegy 800 ezer háztartás igényelhetné a támogatást, de csak kevesebb mint felük jelezte határidőn belül igényét.

Korábban megírtuk, hogy a lakosság tűzifát, szenet, palackos vagy tartályos pb-gázt, fűtőolajat vagy pellet/brikettet igényelhetett.

Címkék:
támogatás, megtakarítás, határidő, tüzelés, téli rezsicsökkentés, tüzelő, kormányhatározat,