Megint csalók vadásznak az OTP ügyfeleire: ez a legújabb trükk

Pénzcentrum2018. június 19. 17:00

Újfajta trükköt eszeltek ki csalók, hogy megszerezzék az OTP Bank ügyfeleinek adatait. A tört magyarsággal írt, de OTP-s logóval érkező email a tranzakciókról értesítő ingyenes SMS-t vagy emailt ígér, de az egész csak arról szól, hogy kinyerjék a gyanútlan ügyfelek netbankos azonosítóit és kódjait.

Egy OTP-s logóval ellátott email érkezett az egyik szerkesztőségi email-címünkre:

Az emailben tökéletlen magyarsággal próbálják arra rávenni a címzettet, hogy iratkozzon fel az OTP Bank azon szolgáltatására, melynek keretein belül emailben vagy szöveges üzenetben értesítik a fiókjához kapcsolódó lényeges tranzakcióról.

A továbbkattintást a megadott linkre viszont nem ajánljuk, mert az nem az OTP weboldalára, hanem egy adathalász oldalra vezet.

Mi viszont természetesen megtettük, és ez az oldal várt minket:

Az oldal látszólag az OTP-s netbank belépőoldala, ám ez nem az, aminek látszik, csak arról van szó, hogy

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
csalók próbálják megszerezni az adatainkat, amelyek segítségével hozzáférnének a netbankunkhoz.

Az adathalász-kísérletről cikkünk megjelenése előtt értesítettük az OTP Bankot.

Címkék:
pénz, csalás, megtakarítás, phishing, csalók, adathalász, ügyfél, otp bank,