Meglépte a Fundamenta: ilyen akció is rég volt Magyarországon

Pénzcentrum2018. április 18. 11:30

A mai naptól új akciót indít a legnagyobb hazai lakás-takarékpénztár - értesült a Pénzcentrum. Az akció lényege, hogy a 8 és 10 évre kötött szerződések esetén az ügyfelek megháromszorozhatják egyhavi megtakarításukat.

Április 18-tól akciósan köthetünk új lakás-előtakarékossági szerződést a Fundamentánál - értesült a Pénzcentrum. Az akciót az olyan új, 8 vagy 10 éves futamidőre kötött szerződések esetén vehetjük igénybe, melyeknél a havi megtakarítási összeg legalább 19 900 forint. Ezen szerződéseknél 40 ezer forintos bónuszra vagyunk jogosultak a 8 éves, illetve 39 994 forintos bónuszra a 10 éves megtakarítások esetében. 80 ezer forint is ütheti a markunkat, amennyiben a 40 ezer forintos betétet választjuk ugyanezekre a futamidőkre. Az akcióban társasházak is részt vehetnek.

A takarékpénztár a bónusz összegét egyszer írja jóvá a szerződés kiutalásakor, mint a megtakarítás részét. Ennek megfelelően a megtakarítás bónusszal növelt lakáscélú felhasználását is igazolni kell. A felvehető hitel mértékét a bónusz összegével csökkentik, feltéve persze, hogy lakáshitelt is igénylünk a megtakarításunk mellé. A kiutalást megelőzően a bónusz összegét elkülönítve kezelik, arra sem állami támogatás, sem betéti kamat nem jár.

{{BANK360BANNER_LTP}}
A Fundamenta akcióját felfoghatjuk egyfajta számlanyitási kedvezménynek is. A szerződéses összeg 1 százalékát meg kell fizetnünk, ami havi 20 000 forintos betét mellett 76 500 forintot jelent, ha 10 évig teszünk félre. Amennyiben kitartunk a szerződés végéig és jóváírják a bónuszt, 40 000 forintot kapunk vissza az akcióval. A lakástakarékunk hozama ezzel még magasabb lesz, hiszen a 4,23 százalékos EBKM helyett 4,46 százalékra számíthatunk. Ráadásul a 30 százalékos állami támogatást is hosszú időre rögzítettük, ha a jövőben esetleg csökkentené azt a döntéshozó"

 - mondta el Turmezey Tamás, a Bank360 szakértője, aki szerint érdemes most LTP-t kötni, ha egyébként is gyűjtenénk lakáscélra.

Milyen ajánlatokat találhatunk még?

A Pénzcentrum kalkulátorával néhány kattintást követően könnyedén összehasonlíthatjuk a négy lakás-takarékpénztár ajánlatait: láthatjuk, hogy mekkora összeget tudunk felhalmozni, illetve mennyi hitelt vehetünk fel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az alábbi példában 20 ezer forintos megtakarítási összeggel és 10 éves megtakarítási idővel számoltunk, valamint jelzáloghitelt is szeretnénk igényelni. A következő ajánlatok közül válogathatunk jelenleg:

  • Aegon: 7,6 millió forintos szerződéses összeg mellett 3 135 875 forintot takaríthatunk meg a 10 év alatt. A hitel THM-je 6,70 százalék.
  • Erste: Az ugyancsak 7,6 milliós szerződéses összeg mellett a 10 év alatt megtakarítunk 3 135 660 forintot, míg a felvett hitelünk THM-je 7,32 százalék.
  • Fundamenta: A 7,65 milliós szerződéses összeg mellett 3 135 777 forintot takaríthatunk meg. Bár a megtakarított összeg gyakorlatilag megegyezik a több ajánlatéval, a felvett hitel THM-je jóval kedvezőbb a többinél: mindössze 3,76 százalék.
  • OTP: Az OTP-nél valamelyest kisebb, csupán 7,5 milliós a szerződéses összeg. A megtakarított összeg itt is hasonló, 3 135 000 forint. A hitel THM-je 7,40 százalék.

Címkék:
lakáskassza, megtakarítás, ltp, fundamenta, lakás takarékpénztár, lakáscél,