Tízezreket is spórolhatsz most, ha lecseréled a bankodat

Pénzcentrum2017. május 23. 17:02

A magyarok többségé rendkívüli módón ragaszkodik a meglévő bankjához és számlacsomagjához. A statisztikák szerint hazánkban többször váltunk házastársat, mint bankot. Pedig egy jó váltással, egy átlagos fogyasztó akár a banki költségeinek 10-12 százalékát is lefaraghatja.

Az eltérő élethelyzeteket általában eltérő pénzügyi viselkedések jellemzik. A pénzügyeinkre ugyanis hatalmas befolyással van a jelenlegi életkorunk és az is, hogy éppen milyen életciklusban vagyunk.

Egyáltalán nem mindegy például, hogy egyszemélyes vagy többszemélyes háztartásban élünk, vagy,  van-e esetleg valaki, akiért felelősséget kell vállalnunk. Ennek ellenére a bankok tapasztalatai szerint a legtöbben ragaszkodnak a meglévő pénzintézetükhöz, és csak nagyon kevesen mernek váltani.

Statisztikailag Magyarországon többször váltunk házastársat, mint bankot

- mondta el Takács Domokos, az OTP Bank termékfejlesztési és értékesítési vezetője a bank keddi sajtótájékoztatóján.

Az élethelyzetektől függően azonban nagyban változhat az, hogy kinek milyen számlacsomagra van éppen szüksége. Azt, hogy számunkra melyik banki ajánlat a legjobb választás, könnyen összehasonlíthatjuk például a Pénzcentrum kalkulátorával is.

A sajtóeseményen elhangzottak alapján az eddigi trend azonban megfordulni látszik, és a jövőben már nem az ügyfelek fognak alkalmazkodni a bankokhoz, hanem fordítva. Nem véletlen például, hogy az idei évtől az OTP honlapján már néhány kattintással személyre szabottan tudjuk összeállítani a számunkra legmegfelelőbb számlacsomagot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az alapcsomagba tartozik maga a számla, a betéti kártya és az internetbank. Majd ezt tudjuk bővíteni különféle elemekkel, mint például: a teljes körű OTP direkt szolgáltatás, a virtuális webkártya, vagy a fióki átutalás. A korábban említett kalkulátorunkkal mi is végeztünk egy számítást. Amennyiben 30 évesen, például havonta 200 ezer forint érkezik a számlánkra, akkor az alábbi lehetőségeket érdemes fontolóra vennünk.

AzOTP Bank Smart számlacsomagjában például havonta módosíthatjuk a kedvezményeket. Az éves összköltség pedig kezdetben 1 188 forint, később 3 389 forintra rúg. A CIB Bank ECO bankszámlával  jelenleg 0 forint a belföldi átutalás díja és 0 forint a kezdeti összköltség is, a később az éves díj pedig 2 900 forintra tehető.

Ezek mellett említést érdemel még aSberbank Fair számlacsomag 2. kategória, ami például havonta 2 ingyenes készpénzfelvételt biztosít, az éves összköltsége kezdetben 840 forintra, majd 4100 forintra tehető.

Címkék:
bankszámla, megtakarítás, pénzügyek, bankszámlaváltás,