Itt az MNB feketelistája: ezek Magyarország átverős pénzügyi szolgáltatói

Pénzcentrum2017. március 25. 11:04

Számos pénzügyi botrány tépázta meg a befektetéssel foglalkozó magyar cégek hírnevét az elmúlt években. Nem csoda, hogy az újabb átverések kivédésére az MNB egy nyilvánosan elérhető listát tett közzé azokról a vállalatokról, amelyeket jobb, ha elkerülünk.

Magyarországon sorra érték egymást a pénzügyi botrányok az elmúlt 25 évben. Nem csoda, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) mostanra már egy terjedelmes listát tart fenn azokból a pénzintézetekből, akik valamilyen módon megkárosítottak ügyfeleket, vagy legalábbis nem érdemes velük szerződést kötni, ha nem akarjuk bukni a pénzünket.

A listán szerepel jó néhány közismert botránycég:

  • a Civis Brókerház,
  • a Fortress,
  • a Kun-Mediátor,
  • a Szent Korona Bank,

számos Forex cég és egyéb engedély nélkül üzemeltetett, vagy szabályokat megszegő vállalatok. Érdekes viszont, hogy a Quaestor cégbirodalom egyik tagja sem szerepel a listán, és a Buda-Cash csoporthoz köthető céget, bankot sem találunk rajta.

A teljes listát az MNB honlapján nézheted meg.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Pénzcentrum

Loading...

Címkék:
mnb, pénzcentrum.hu, megtakarítás, feketelista, pénzügyi kultúra, lista, penzcentrum, quaestor, pénzügyi tudatosság, pénzügyi szolgáltatás, quaestor botrány, buda cash botrány,