Százezrek kapnak ajándékpénzt a bankjuktól: megkezdték az utalást

hvg.hu2017. február 22. 17:08

A Kúria határozata alapján az eredetileg ingyenesnek mondott bankszámlákat nem lehet fizetőssé tenni, ha mégis akkor a díj visszajár - írja a hvg.hu.

Mostanában a jegybank sorra nyerte meg a bankszámláik, kártyáik jutalékait, költségeit jogsértően módosító pénzügyi intézményekkel szembeni pereket. Ezért azoknak a hitelintézeteknek is vissza kell fizetniük az ügyfelektől jogsértően elvont pénzeket, amelyek bíróságon vitatták a jegybanki megállapításokat.

A Kúria idén hozott elvi határozata szerint ugyanis,

az eredetileg ingyenesnek meghirdetett számladíjak nem válhatnak fizetőssé.

Windisch László, az MNB felügyeleti alelnökének a távirati irodának adott nyilatkozata szerint bankok eddig mintegy 995 ezer fogyasztónak összesen közel 3,95 milliárd forintot utaltak át. A becslések szerint pedig még akár 6 miliárd forint lehet függőben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
bankszámla, megtakarítás, visszatérítés, windisch lászló,