Vagyonáról vallott Fodor Zsóka: "Nem vagyok szegény!"

Pénzcentrum2017. február 13. 16:55

Egy országos tévésorozat nagy ismertséget hozhat a színészeknek, és meg is alapozhatják vele az anyagi jólétüket is. Fodor Zsóka és Várkonyi András, az ország Magdi anyusa és Vili bácsija arról beszéltek, mekkorát lendített az anyagi helyzetükön a sorozat.

Nagy, országos ismertséget hozott a Barátok közben játszó színészeknek a sorozat, és nem elhanyagolható az sem, hogy sokak életét anyagilag is megalapozta.

Minden jót, anyagi és egyáltalán mindent annak köszönhetek, hogy ezt a szerepet eljátszhattam. Egy újság címlapján néhány hete megjelent, hogy dúsgazdag vagyok, de ez nem igaz. Nem vagyok szegény, de a dúsgazdagság nem azt jelenti, ahogyan élek. Az anyagi jólétet viszont - ha az ember odafigyel - egy ilyen szappanopera megalapozza"

- mondta Fodor Zsóka az ATV Frizbi című műsorában. Az ország Magdi anyusa nem egyedül érkezett a műsorba: tíz év után ismét a kamerák elé állt sorozatbeli partnerével, Vili bácsival, vagyis Várkonyi Andrással. A színész szintén mesélt arról, számára mekkora anyagi változást hozott a sorozat.

Én nagyjából ugyanennyit kerestem a Barátok közt előtt is: nagyon sokat szinkronizáltam, reklámoztam, külföldi filmekben forgattam. Meg engem nem is érdekel annyira a pénz, sosem voltam anyagias. Azt nyilván szeretem, ha a családot el tudom tartani, és tudok utazgatni"

- mondta Várkonyi András a vasárnapi műsorban.

Ahogy Fodor Zsóka is kiemelte: ha oda figyel az ember, akkor egy anyagilag erősebb időszak hosszútávon is megalapozhatja az ember pénzügyi helyzetét. Takarékoskodni viszont nem csak akkor lehet, ha "jobb időszakát éli" az ember, a megtakarításnál ugyanis a rendszeresség sokkal fontosabb, mint maga az összeg.

Egyre többet lehet manapság olvasni az öngondoskodás illetve hosszú távú megtakarítás fontosságáról! Bármennyire is lerágott csont, a hír sajnos igaz, a lakosság öregedése, az aktív/foglalkoztatott népesség fogyása hosszú távon egyre inkább fenntarthatatlanná teszik a kizárólag állami lábakon álló nyugdíjrendszert a világ legtöbb részén"

- mondta korábban a Pénzcentrumnak Tuli Péter, az Aegon Alapkezelő értékesítési és termékfejlesztési vezetője. Persze érdemes félretenni és befektetni egyszeri, nagyobb összeget is, de a magyar társadalom nagy része nem rendelkezik ilyen összegű megtakarítással. Éppen ezért hasznosabb lehet rendszeresen, havonta, vagy negyedévente megtakarítani kisebb-nagyobb összegeket, de mindenképp hosszú, 10-20 éves időtávon.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ráadásul, minél korábban kezdjük, annál jobb, mivel a befektetéseink hozamát is befektetjük, így a felgyülemlett tőke és kamat egyre nagyobb mértékben nő. Legyen szó kifejezetten nyugdíj célú megtakarításról, mint például a NYESZ, vagy más, hosszabb távra javasolt befektetési konstrukcióról, még alacsonyabb várható reálhozamokkal kalkulálva is nagyságrendekkel nagyobb összeg landol a zsebünkben 65 évesen, mintha otthon gyűjtögettük volna a készpénzt. Egy megfelelően összeválogatott befektetési portfólióval például - természetesen hosszú távon - ma simán kalkulálhatunk 4 százalékos reálhozammal is.

Egy friss elemzés szerint egy kiegyensúlyozott befektetési portfóliónak csupán a 10 százaléka lehetne könnyen hozzáférhető, ún. likvid tartalék, azaz készpénz, bankbetét, vagy pénzpiaci alap. Annak ellenére is, hogy a KSH aktuális jelentése szerint a magyar háztartások jelentős része főként a bankbetéteket favorizálja.

Címlapkép: MTI

Címkék:
befektetés, megtakarítás, barátok közt,