Quaestorosok, figyelem! Megkezdődött a kifizetés

Portfolio2016. január 7. 19:02

Befejeződött a Quaestor ügyfeleinek pénzeszközeire vonatkozó vizsgálat. Az ügyfelek számláin a felszámolás kezdő napját megelőzően nyilvántartott pénzeszközök maradéktalanul rendelkezésre állnak. A pénzeszközök kiadását a felszámoló megkezdte - írja közleményében a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN).

A Quaestor Értékpapír Zrt. "f.a." (Quaestor) elleni felszámolási eljárásban a vagyonvizsgálat megállapította, hogy az ügyfelek pénzszámláin a felszámolás előtti időszakbannyilvántartott pénzeszközök - a Saxo Bankhoz kihelyezett állomány kivételével - maradéktalanul rendelkezésre állnak. Erre tekintettel a Quaestor nyilvántartásai szerinti pénzeszközök teljes egészében kiadhatóvá váltak, így a felszámoló a pénzeszközök kiadását is megkezdhette.

Azon ügyfelek részére, akik a felszámoló részére postai úton küldték meg a közjegyző által hitelesített transzferálási és átutalási megbízást, illetve akik a kiadási irodán személyesen töltöttek ki rendelkező nyilatkozatot, a felszámoló az ügyfelek külön intézkedése nélkül megkezdi a kiadást. A pénzeszközök kiadásának utalási költsége a kiutalásra kerülő összegből kerül levonásra. Az utalási költség összegére az Üzletszabályzat 11.4. pontjának rendelkezése, továbbá az Üzletszabályzat mellékletét képező Kondíciós listában foglaltak az irányadóak.

Azon ügyfelek, akik még nem rendelkeztek a pénzeszközeik utalásáról, azok azt a felszámoló honlapjáról letölthető közjegyző által hitelesített transzferálási és átutalási megbízás megküldésével, vagy a kiadási irodán kitöltésre kerülő formanyomtatvánnyal teljesíthetik.

A Saxo Bankhoz kihelyezett ügyfélvagyon mielőbbi kiadása érdekében a felszámoló továbbra is az ügyfelek érdekeinek figyelembe vételével jár el, az erre vonatkozó vizsgálat várhatóan 2016. január végén befejeződik - írja a felszámoló.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az értékpapír-állományra vonatkozó állomány-átruházási tender elviekben novemberben lezárult, arra vonatkozóan azonban nincs információ, hogy milyen eredménnyel. Az érintett értékpapír-állomány mintegy 3,7 milliárd forintot tesz ki.

Címkék:
megtakarítás, quaestor, károsult, saxo bank,