Így lesz befektetés a nehezen összespórolt pénzedből

Pénzcentrum2015. október 29. 11:03

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az öngondoskodás fontosságát: aki lakást, autót, gyereket, vagy akár biztos nyugdíjat szeretne, annak ma mindenképp takarékoskodnia kell. A Pénzcentrum éppen ezért a jövő héten is a befektetések világával, vagyis az egyes konstrukciók nyújtotta lehetőségekkel, illetve a különböző befektetési horizontokkal foglalkozik majd részletesen.

Egy nappal vagyunk a Takarékossági Világnapja előtt, így mondanunk se kell, még inkább felértékelődik az öngondoskodás fontossága. Persze egyáltalán nem mindegy, ki hogyan kezd el megtakarítani: az egyes életkorok és a hozzájuk jellemzően társuló élethelyzetek ugyanis más és más terméket kívánnak. A választék ráadásul rendkívül széles.

A Pénzcentrum ebben igyekszik majd segítséget nyújtani a 45. héten. Megnézzük majd többek között, van-e élet az alacsony betéti kamatok mellett, na meg a brókerbotrányok után. De szót ejtünk majd arról is, miért fontos a rendszeres megtakarítás, a hatékony portfoliókezelés, illetve az adott életkorokban és élethelyzetekben melyek a leginkább alkalmazható megtakarítási és befektetési termékek.

Sőt, kitekintünk majd az egyedi megtakarítási formák, például értékálló műtárgyak, borok világára is, hiszen a klasszikus termékek mellet egy jól összeválogatott befektetési portfoliónak ezek valós elemei lehetnek. Végezetül pedig megpróbálunk majd belesni a közeljövőbe is: szakértők segítségével kísérletet teszünk arra, melyek lesznek a 2016-os év sikertermékei.

Címkék:
befektetés, öngondoskodás, megtakarítás, mkb, takarékossági világnap,