Pesten buktak le az afrikai bankkártyás csalók: ez volt a trükk

Pénzcentrum2015. július 21. 13:02

Bankkártya-bűncselekményre hívja fel a figyelmet hivatalos honlapján a rendőrség.

A két férfi egy budapesti belvárosi hotelben fizetett az illegálisan megszerzett adatokkal a szállásért, amikor a rendőrök elfogták őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat E. A. 34 éves nigériai állampolgárral és I. S. 17 éves ghánai társával szemben csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A két férfi júniusban és júliusban két alkalommal foglalt szobát egy Váci utcai hotelben, az interneten. A foglalásokat mindkét esetben bankkártyás átutalással egyenlítették ki.

A bankkártyák adatait azonban jogosulatlanul szerezték meg, mivel a tranzakcióhoz a kártya valódi tulajdonosai nem járultak hozzá, a tranzakcióról nem volt tudomásuk. A két gyanúsított július 9-én harmadik alkalommal is megjelent a szállodában, ekkor a kerületi járőrök a helyszínen tetten érték őket.

Ruhájukban tovább 7 bankkártyát találtak.

Így lehet védekezni

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Azt, ha illetéktelenek használják a számlánkon levő pénzt, legegyszerűbben úgy fedezhetjük fel, ha sms-értesítést kapunk róla. Érdemes bankunknál igénybe venni az sms értesítő szolgáltatást, így egyből látjuk, mennyi pénz került levonásra a kártyánkról. Érdeklődjünk bankunknál, mert számlacsomagtól függően változhat az SMS értesítő ára. A netbankon keresztül szintén nyomon követhetjük kiadásainkat. Ma már vannak olyan alkalmazások az okostelefonra, amivel szinte azonnal megnézhetjük a kártyánkról ténylegesen levonásra került összeget.

Állítsunk be limitet a bankkártyánkhoz: így egy adott napon csak adott összeget tudnak kifizetni a kártyánkkal.

Címkék:
csalás, bankkártya, megtakarítás,