Lebukott az 1 milliárdot elcsaló magyar bankár

Pénzcentrum/Index.hu2015. április 10. 17:53

Első látásra visszahúzódónak tűnt az a privátbankár, aki több mint 1 milliárd forinttal rövidítette meg ügyfeleit. Kiderült azonban, hogy valójában két kézzel szórta a pénzt, és valószínűleg végül ez vezethetett a lebukásához.

Csendes, visszahúzódó emberként ismerte a környezete K. Zsoltot, azt a privátbankárt, aki legalább egymilliárd forintot elsikkasztott ügyfeleitől. Egy Skoda Superbbel járt, csendes, nem hivalkodó életet élt ismerősei szerint. A 41 éves férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van, mert az OTP egyik privát bankáraként legalább egymilliárd forinttal megkopasztotta dúsgazdag ügyfeleit. Bár évek óta sikkasztott, idén bukott le egy belső banki ellenőrzésen, és még aznap bilincsben vitték el a rendőrök abból a budapesti irodából, ahol dolgozott. Azóta az OTP kártalanította is az ügyfeleket.

K. Zsolt vidéken járt főiskolára, még nagyon régen a Budapesti Banknál dolgozott.

Csupa jót tudok róla mondani. Egy úriember, elképesztő jó humorral. Egyáltalán nem volt hivalkodó, sem az öltözködése, sem az életmódja. Nem feltűnösködött

- mesélte róla az egyik ismerőse, akit sokként ért, hogy K. Zsolt sikkasztott, merthogy ő kifejezetten becsületes emberként ismerte.

Egyszerűen nem tudom elhinni róla, hogy ezt ő csinálta

- mondta ez az ismerős.

De akkor hogyan bukhatott le?

K. Zsolt egy másik ismerőse ugyanakkor arról mesélt lapunknak, hogy a bankár egyik volt barátnője kifejezetten sokat utazott egzotikus országokban, méregdrága, ötcsillagos szállodákban szállt meg, jó éttermekben evett, amire a fizetéséből egészen biztosan nem tellett volna. Úgy tudjuk, hogy a nő egy autót is kapott ajándékba az egyébként elvált férfitól.

K. Zsoltot többször látták egy Maseratiban is, de egyik ismerőse úgy tudja, az a luxusautó nem az övé, hanem egy főiskolai barátjáé volt, igaz, úgy tudjuk, a két férfinak "voltak közös ügyleteik". Egy másik ismerőse viszont úgy tudja, a luxusautót valójában ketten használták.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bár ismerősei szerint nem volt kihívó az életmódja, a bankár Facebook-profilja arról árulkodott, hogy szerette a drága külföldi éttermeket. Ráadásul úgy tudjuk, a rendőrségen tett tanúvallomásában is azt állította, hogy az elsikkasztott pénzt magára költötte.

Voltak, akik Prima Primissima-díjasként találkoztak K. Zsolttal, mivel bankárként ő intézte, hogy a díjazottak hozzájussanak a díjjal járó pénzjutalomhoz.
K. Zsolt ügyében jelenleg a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz, folynak a kihallgatások. A férfi előzetes letartóztatásban van.

Ha bűnösnek találja a bíróság, akkor minimum 5 évre, de akár 10 évre is börtönbe kerülhet.

 

Címkék:
megtakarítás, otp,