Cáfol az Erste: szó sincs bankcsődről

Pénzcentrum2015. március 25. 17:18

Cáfolja az Erste bank a csődjéről szóló pletykákat.

Lapértesülések szerint szerdán debreceni és hajdúböszörményi lakosok körében olyan pletyka terjedt el, miszerint az Erste bank órákon belül becsődöl.

A bank közleménye minden ügyfelet biztosít afelől, hogy az Erste tőkeereje és pénzügyi háttere stabil, a forintosításból adódó veszteségeket már tavaly pótolta tőkeemeléssel a bank.

Az Erste közleménye:

Az elmúlt pár órában álhír terjed a magyarországi Erste csoporttal kapcsolatban, mely ügyfélérdeklődést váltott ki hálózatunkban és telefonos ügyfélszolgálatunkban. Az Erste Bank az álhírek terjesztőivel szemben büntetőfeljelentést tett. Az Erste jelentős tőkeerővel és pénzügyi háttérrel bíró, a régió egyik legerősebb bankcsoportja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Erste Bank Hungary tőkeerős a magyar bankszektor egyik legnagyobb és legstabilabb szereplője. A bankcsoport a forintosításból adódó veszteségeit már a tavalyi évben pótolta tőkeemeléssel. Az Erste devizahitelesekkel való elszámolást a hazai bankszektorban elsőként hajtotta végre.

Mindezek után a teljes magyarországi Erste Csoport 2014. utolsó negyedévet már pozitív eredménnyel zárta. Az EBRD-vel és az állammal kötött megállapodás is a bizonyítja a stabil magyarországi jelenlétét és elkötelezettségét.

 

Címkék:
bank, csőd, erste, tőkeemelés,