Vigyázat! Csalók házalnak a Babakötvénnyel

Pénzcentrum2014. szeptember 19. 09:39

Több házaló ügynök próbálta a Magyar Államkincstár nevében értékesíteni a Babakötvényeket - tudtuk meg a MÁK közleményéből. A Babakötvényt egyébként csak Start-számlára lehet vásárolni, ügynökök nem értékesíthetik.

Az Államadósságkezelő Központ (ÁKK) által kibocsátott Babakötvényeket csak és kizárólag Start-értékpapírszámlákra lehet vásárolni, ilyen számlát pedig csak a Magyar Államkincstár (MÁK) ügyfélszolgálatain lehet nyitni.

A kötvényeket ügynökök nem értékesíthetik, így ha ilyennel próbálkoznak nálad, akkor biztos, hogy csalóval van dolgod.

Ha mégis felkeresnének, akkor haladéktalanul értesítsd a legközelebbi kicstári Igazgatóságot!

Az Államkincstár közleménye:

A Magyar Államkincstár ezúton értesíti ügyfeleit, hogy a közelmúltban több házaló ügynök próbálta a Magyar Államkincstár nevében értékesíteni a Babakötvény terméket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Babakötvény forgalmazása csak és kizárólag a Magyar Államkincstár Állampénztári Irodáiban, illetve állampapír értékesítési pontjain történik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bár a Kincstár közelmúltban sok kényelmi szolgáltatást vezetett be (WebKincstár, MobilKincstár, TeleKincstár), házhoz nem megy! Amennyiben a jövőben Önt is felkeresik a Magyar Államkincstár nevében, maradéktalanul értesítse a megye szerinti kincstári Igazgatóságot.

 

Címkék:
babakötvény, start-számla, mobilkincstár,