Ezért érdemes nyugdíjbiztosítással megtakarítani

Pénzcentrum2014. április 2. 12:54

A rendszeres, havi megtakarítás lehetősége mellett a személyes tanácsadás is a nyugdíjbiztosítások mellett szól más megtakarítási termékkel szemben - hangsúlyozza a Portfolio.hu biztosítási konferenciáján készült videóinterjúban Bartók János, a MetLife vezérigazgatója. Az intejúban hangsúlyozta, hogy egyre többen fogják választani a nyugdíjbiztosításokat annak életbiztosítási előnyei és a tanácsadókra vonatkozó új szabályozások miatt.

Egészen biztos, hogy idén nagyon sokan fogják a nyugdíjbiztosítások környékén megjelent újdonságokat arra használni a piacon, hogy promótálják életbiztosításaikat és ezen belül a nyugdíjbiztosításokat. A termék lendületet adhat a piacnak - mondja Bartók János.

A MetLife vezérigazgatója szerint az igazi kihívást azonban a jövő évi új szabályozások jelentik, hiszen 2015-től számos, biztosítókat és értékesítési partnereket érintő szabály változik. Az új szabályozás egyik legfontosabb üzenete: az üzlet tisztaságát kell erősíteni. Mindenki, aki életbiztosítást köt, megtakarítást vásárol, tisztában legyen azzal, hogy milyen feltételek között tette ezt meg, és mire számíthat e szerződések lejáratakor.

Ehhez szükség van jól felkészült értékesítőkre, akiknek viszont kellő ösztönzés kell ahhoz, hogy ezeket a termékeket értékesítsék. Ma még az életbiztosításokat általában nem vesznek, hanem eladnak. E különbség miatt is figyelni kell az üzlet tisztaságára, másrészt kellő hangsúly helyeződik az értékesítők fontosságára és arra, hogy minél több ügyfelet keressenek meg, akiknek a megfelelő terméket a megfelelő módon értékesítik.

Klikkelj! Neked is lehet luxusnyugdíjad: mutatjuk a titkot

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A nyugdíjbiztosítások mellett szól, hogy lehetőség van havi megtakarításra, megvan bennük a lehetőség, hogy az elköteleződés előtt pénzügyi tanácsadóval, értékesítővel konzultálhasson az ügyfél az előnyökről, hátrányokról és kötelezettségekről. Ez a konkurens termékekkel szemben a nyugdíjbiztosítások felé billenti a mérleget - véli Bartók János.

Címkék:
nyugdij, nyugdíjbiztosítás, metlife biztosító,